Restaurants in Enschede

In Enschede kun je goed uit eten. Er zijn allerlei verschillende soorten restaurants. Van Grieks tot Japans, van basis tot luxe en van klassiek tot hip. Je moet ze alleen wel weten te vinden.

Dit is Enschede geeft niet alleen informatie over een restaurant maar heeft er ook een mening over. Na het restaurant bezocht te hebben lees je hier hoe de sfeer, het eten, de ligging en de bediening beoordeeld wordt.

Kookworkshop in Enschede

Kookworkshop Enschede

Kookers.nl biedt sinds kort een kookworkshop aan in Enschede. De enthousiaste chefs van dit bedrijf zijn in alle keukens thuis.

Of het niet gaat om een barbecue workshop, kinderkookwokshop of een tapas workshop. Ze kunnen het en hebben ook uitgebreide ervaring.

De kookworkshop kan zowel bij u thuis of op een eigen locatie gegevens worden.

Punto Pasta

Waar

Onder in de Twentec toren aan het van Heekplein in Enschede vindt je Punto Pasta. Een Italiaans restaurant waar je op elk moment van de dag terechtkunt voor een Italiaanse pasta, pannini, pizza of salade. Aan deze zijde van de binnenstad zijn de horeca gelegenheden niet heel erg overvloedig aanwezig. Daarnaast is het pal aan de rand van het winkelgebied dus ideaal om even neer te ploffen tijdens een middagje shoppen.

Cafetaria de Muur

patatzakDe Muur in Enschede is een bekende stek en alom bekend bij de stappers in Enschede. Tegenwoordig heeft deze cafetaria naast de vestiging aan de Oude Markt ook een filiaal aan de Heurne in Enschede. Dit is de Enschedese FEBO! (zie plattegrond)

Heerlijk makkelijk een snack uit de muur trekken of even in de rij voor verse friet. Eigenlijk kunnen ze niet veel verkeerd doen. De kroketten gaan drijven als ze klaar zijn en dan leggen ze deze in hun loket.

Pizzeria La Candela

Vlakbij het postkantoor in het hartje van Enschede is La Candela gevestigd. Prima met de fiets en bus te bereiken, parkeren kan in de Parkeergarage. Dit restaurant kenmerkt zich door het feit dat er bijna geen lampen branden. Dit levert naast een lage energie rekening voor de eigenaar een donker met kaarsen(kandelaars = La Candela) verlicht restaurant op. Het restaurant is bijzonder groot, maar toch sfeervol, door de kaarsen.

Het interieur doet verouderd aan, maar maakt het wel knus. Eindelijk eens niet een restaurant die naar mijn tent is top heeft gekeken en de hele zaak heeft gerestyled. Naar mijn mening verliezen sommige restaurant daarmee hun eigen identiteit. De toiletgroep is recent vervangen en is modern uitgevoerd.

De Ouwe Compagnie

Het logo van de Ouwe Compagnie in EnschedeDe Ouwe Compagnie is een Hollands eetcafé in het centrum van Enschede. Het ligt aan de Walstraat, een straatje dat op een steemworp afstand ligt van de Oude Markt. (Plattegrond)

Het pand is niet bijzonder opvallend maar de afwijkende kleur en markiezen maken het een verzorgd en fris geheel. Het interieur is gezellig en knus te noemen. Eigenlijk precies wat je verwacht van een eetcafé.

Restaurant 't Bombazijn

Bord ’t Bombazijn is een restaurant met een bijzonder concept. Ieder gerecht op de kaart kost namelijk €7,75 wel wordt er gevraagd om minimaal twee gerechten te bestellen per persoon. Voor friet, gebakken aardappelen of salade betaal je een meerprijs. Hierdoor betaal je dus voor wat je krijgt. Normaal betaal je €20,- voor een hoofdgerecht en krijg je er salade en gebakken krieltjes bij die je misschien niet eens aanraakt.

’T Bombazijn ligt midden in het centrum aan de Stadsgravenstraat, aan de achterzijde van pizzeria Pinoccio. Het zit in een historisch sfeervol en schitterend opgeknapt oud pand. De naam van het restaurant verwijst naar de weverij die er vroeger in zat. De keuken is deels open, je ziet de kok werken. De inricht is warm aangekleed, maar nog een beetje kaal. Er staat een ruime stamtafel voor 14 personen, en daarnaast is er nog plek voor zo’n 30-40 personen aan de overige tafeltjes. Er staat prima sfeervol meubilair met fijne stoelen waar je het lang op uit houd.

Mr. Hu Wok & Grill

Logo van de Wok Mr HuMr. Hu Wok & Grill is een restaurant in Enschede gevestigd aan de Gronausestraat.
Zoals de naam al zegt werkt men er volgens het “wok principe” een vorm waarbij het de ingrediënten zelf worden samengesteld en vervolgens door een kok worden gewokt.

Het restaurant zit aan een opvallend pand aan één van de invalswegen van Enschede. De uitstraling moet oosters aandoen maar de originele oorsprong is nog goed zichtbaar. De combinatie van neon en asfalt maakt het niet tot een erg aantrekkelijk maar wel een netjes geheel.

LaRoche steaks & seafood

Logo van LaRocheLaRoche is een steaks & seafood restaurant in Enschede. Het restaurant ligt aan de Hengelosestraat.

De Hengelosestraat is niet één van de meest idyllische plekjes van Enschede. Gelukkig is het restaurant en het terras goed afgeschermd van de drukke doorgaande weg.

Mexicaans en Zuid Amerikaans Restaurant Los Ponchos

Logo van Restaurant Los PonchosLos Ponchos is een Mexicaans/Zuid Amerikaans restaurant in het centrum van Enschede. Het is één van de weinige restaurants in Enschede met een flink terras.

Het restaurant ligt op het kruispunt de Graaff. Hoewel het misschien klinkt alsof het een druk verkeerspunt is ligt dit kruispunt gewoon in het centrum van Enschede. Vanuit het restaurant of vanaf het terras heb je dus een keer een ander uitzicht dan op de Oude Markt.

Wok to Go

Logo van de Wok to GoDe Wok to Go is niet echt een restaurant maar meer een fastfood keten. Je kunt hier terecht voor een snelle aziatische maaltijd.

De Wok to Go is in Enschede gevestigd aan de Korte Hengelosestraat. Je kunt echter ook via de achterkant aan de Noorderhagen naar binnen en buiten. Het restaurant valt meteen op door de gebruikte felrode kleur.

De inrichting is erg clean en modern. Het is veel sfeervoller en intiemer dan een gemiddeld fast food restaurant. Aan de voorkant vindt je een balie waar je je eten besteld. Daarachter ligt de open keuken. Naast en achter de open keuken zijn een aantal zitplaatsen.

Tapas bij Paddy's

Paddy's is vreemd genoeg zowel Tapas bar als PubPaddy's is een geval apart in Enschede. Naast een tapasrestaurant is het ook een Pub. Deze pub is overigens in de loop der jaren uitgegroeid tot bijna een volwaardige discotheek. In dit artikel beoordeel ik Paddy's als Tapasrestaurant. Paddy's ligt aan de Noordkant van de Oude Markt en heeft een groot en gezellig terras op het zuiden.

De inrichting heeft twee kanten. Op de benedenverdieping is Paddy's ingericht als bar. Met houten stoelen, een grote bar en een dansvloer. Wanneer je beneden gaat zitten eten is het iets minder gezellig dan boven. Beneden loop je tevens het risico dat het ergens na 22:00 wat drukker begint te worden met de gasten voor de rest van de avond. Boven is dus het gezelligste met leren fauteuils en kleine tafeltjes kun je er heerlijk zitten eten. In de zomer kun je natuurlijk op het terras gaan zitten.

Eetcafé Atrium

Logo van Eetcafe AtriumHet Atrium is een eetcafé in Enschede. Het is al jaren een begrip onder Enschedeers.

Het Atrium heeft een pand aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Deze straat ligt net achter de Oude Markt.

Het restaurant is ingericht zoals je dat zou verwachten bij een eetcafé met veel donkere kleuren en hout. Een leuk detail is dat de menukaarten verpakt zijn in de hoezen van oude langspeelplaten.

Mangu

Een Gecko zoals in het logo van Mangu

Mangu is helaas gesloten

Mangu is een Caribisch restaurant in Enschede. Het restaurant is vooral bekend geworden om zijn deelname aan het RTL programma Mijn Tent is Top.

In dit programma werd het restaurant als eerste uitgeschakeld. In Enschede werd vrij verhit gediscuseerd over de manier hoe het restaurant zich profileerde.

Bistro C'est Si Bon

Logo van C'est Si BonC'est Si Bon is een restaurant dat al jaren een goede naam heeft in Enschede. Deze Bistro combineert gezelligheid met een stevige en eerlijke kaart.

C'est Si Bon is al lange tijd gevestigd aan de Noorderhagen in Enschede. Deze straat ligt net buiten het drukke winkel- en uitgaansgebied. Daarnaast heeft C'est Si Bon een tweede vestiging aan de Walstraat in Enschede. Ook in Hengelo vindt je trouwens een vestiging van C'est Si Bon. De aankleding aan de buitenkant is verzorgd maar niet spectaculair.

Steakhouse Goody's

Ingang van Steakhouse Goody's in EnschedeDit Steakhouse ligt net naast de Oude Markt aan de Marktstraat. De marktstraat is één van de drukkere winkelstraten van Enschede. Het pand van Goody's heeft een gezellige uitstraling. Helaas heeft men (zo goed als) geen terras.

Over de inrichting van het restaurant zegt men zelf "Ons interieur, evenals onze huisstijl en de inhoud van onze menukaart zijn dan ook Amerikaans “getint”. De knipoog naar vervlogen tijden van het Hollywood van weleer zal u niet zijn ontgaan." Deze knipoog is mij zeker niet ontgaan. Goody's krijgt het voor elkaar om een stijlvol interieur te combineren met een ongedwongen sfeer.

Grieks specialiteitenrestaurant Rhodos

Bord van Grieks Restaurant RhodosAan de Korte Haaksbergerstraat in Enschede vindt je het Griekse Restaurant Rhodos. Rhodos is in mijn ogen een gezellig restaurant waar je goed terecht kunt voor een lekkere maaltijd. Ze bieden er de bekende Griekse gerechten aan waarbij over de kwaliteit en hoeveelheid nooit te klagen valt.

Daarnaast is de sfeer bij Rhodos ontspannen en ongedwongen. De bediening is niet stijf en gaat amicaal met de gasten om. Naar goed Grieks gebruik krijgen alle gasten bij binnenkomst een Ouzo.