Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Restaurant ’t Bombazijn

’t Bombazijn is een restaurant met een bijzonder concept. Ieder gerecht op de kaart kost namelijk €7,75 wel wordt er gevraagd om minimaal twee gerechten te bestellen per persoon. Voor friet, gebakken aardappelen of salade betaal je een meerprijs. Hierdoor betaal je dus voor wat je krijgt. Normaal betaal je €20,- voor een hoofdgerecht en krijg je er salade en gebakken krieltjes bij die je misschien niet eens aanraakt.

’T Bombazijn ligt midden in het centrum aan de Stadsgravenstraat, aan de achterzijde van pizzeria Pinoccio. Het zit in een historisch sfeervol en schitterend opgeknapt oud pand. De naam van het restaurant verwijst naar de weverij die er vroeger in zat. De keuken is deels open, je ziet de kok werken. De inricht is warm aangekleed, maar nog een beetje kaal. Er staat een ruime stamtafel voor 14 personen, en daarnaast is er nog plek voor zo’n 30-40 personen aan de overige tafeltjes. Er staat prima sfeervol meubilair met fijne stoelen waar je het lang op uit houd.

De kaart is zeer uitgebreid, er staan ongeveer 20 gerechten op. Ik vond het lastig kiezen, want ik wilde er zoveel. Uiteindelijk met mijn metgezel 4 verschillende gerechten besteld en een flesje huiswijn, bakje groenvoer(de salade was niet bijzonder) en frietjes maakten ons menu compleet. Het eten wordt keurig opgemaakt opgediend en smaakt heerlijk. De saus die bij de hertenrollade zat was heerlijk en gelukkig niet dezelfde saus als die van de lamskoteletten. Ik vond het eten heerlijk, lekker en goed bereid. De porties zijn niet groot, waardoor ik nog een derde gang op zou kunnen, dit is dus een keus die je maakt. Mijn metgezel had ook heerlijk gegeten en was voldaan.
De dessertkaart is erg klein en lokte mij niet uit om daarvan iets te bestellen. Vergeleken met de menukaart valt dit tegen. Allemaal kleine desserts waren leuk geweest.

Het afrekenen stelde mij ook tevreden. De kosten voor twee personen met koffie achteraf zijn gezien de kwaliteit die je krijgt laag. Wij waren iets meer dan vijftig euro kwijt.

Verrassende kaart met veel keuze, heerlijke gerechten, goede prijs, goede wijn. Jammer dat de dessertkaart niet veel voorstelt en ze op zondag gesloten zijn.

Restaurant ’t Bombazijn
Stadsgravenstraat 34-36
7511 ES Enschede
053 – 436 34 44
Zondag en Maandag gesloten

Bekijk de plattegrond van Enschede voor de exacte lokatie van ‘T Bombazijn en andere restaurants in Enschede »

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén