Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Pizzeria La Candela

Vlakbij het postkantoor in het hartje van Enschede is La Candela gevestigd. Prima met de fiets en bus te bereiken, parkeren kan in de Parkeergarage. Dit restaurant kenmerkt zich door het feit dat er bijna geen lampen branden. Dit levert naast een lage energie rekening voor de eigenaar een donker met kaarsen(kandelaars = La Candela) verlicht restaurant op. Het restaurant is bijzonder groot, maar toch sfeervol, door de kaarsen.

Het interieur doet verouderd aan, maar maakt het wel knus. Eindelijk eens niet een restaurant die naar mijn tent is top heeft gekeken en de hele zaak heeft gerestyled. Naar mijn mening verliezen sommige restaurant daarmee hun eigen identiteit. De toiletgroep is recent vervangen en is modern uitgevoerd.

De kaart

De pizza liefhebber heeft niets te klagen. Een zeer uitgebreide lijst met smakelijke pizza’s. Een heerlijke goede bodem en verse ingrediënten gezamenlijk uitstekend bereidt maken heerlijke pizza’s. Vanuit het restaurant kijk je naar de werkplek van de “pizzabakker”. Ik heb er al meerder malen gegeten en iedere pizza is een aanrader. Naast pizza’s staan er ook pasta’s en vlees gerechten op de kaart. Er is een brede keus aan pasta’s en lasagne. Op de een of andere manier ga ik niet snel naar een pizzeria om vlees te eten. Hier kan ik dus niet over oordelen.

De dessertkaart helaas wel. Er staan diverse Italiaanse specialiteiten op waaronder profiterolles en dolce dit en tiramisu. Voor mijn gevoel waren dit geen gerechten die in eigen keuken gemaakt waren. Daarbij zijn de porties of duur of te klein. Mijn dame blanche bevatte weinig tot geen chocolade saus en het was zeker geen Italiaans ijs. Daarbij werd het op een groot bord geserveerd waarbij het dessert optisch erg klein leek( was het ook).En de overige eters van de dessert vonden het ook niet bijzonder.

De prijzen voor de pizza’s zijn ronduit schappelijk, het overige eten op de kaart komt mij aan de kostbare kant over. De dessert zijn hun geld helaas niet waard.

De bediening is uiterst vriendelijke en heeft humor. Ze zijn behulpzaam en kritiek vatten ze positief op. Te weinig chocolade saus op je dessert. In rap tempo komt er een kannetje warme chocolade aan! Van begin tot eind wordt je enthousiast geholpen en verwelkomt en uitgezwaaid.

Kort samengevat

Heerlijke pizza’s en gezellige bediening. Vooral lekker voor de donderdag en vrijdag avond voordat je gaat stappen. Ben je die saaie daghappen zat dan kun je hier terecht voor een zeer uitgebreide pizzakaart!

Adres

Pizzeria La Candela
Boulevard 1945-292
7511 AJ Enschede
Telefoon: 053- 4310917
Fax: 053- 4308657
www.pizzerialacandela.nl

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag t/m donderdag van 17.00 tot 23.00 uur
Vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur
Zaterdag van 16.30 tot 23.00 uur
Zondag van 15.00 tot 23.00 uur

Bekijk onze plattegrond voor de exacte locatie van La Candela en andere restaurants »

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén