Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Restaurant Mangu: inmiddels gesloten

Mangu is waarschijnlijk het bekendste restaurant in Enschede. Dit komt door het programma ”mijn tent is top” van kok Herman den Blijker. Ondanks de gratis reclame van dit programma hingen de gasten er niet met de benen uit.
In het voormalige VVV pand op de oude markt is Mangu gevestigd. (zie plattegrond)

Een hip, modern maar relatief klein restaurant met een bar. Mangu, inspired by adventures, staat er op de site, dit belooft veel! Het pand is bijzonder ingedeeld. Je komt binnen in de bar waar ongeveer zo’n 20 mensen kunnen zitten. Hier staan allemaal sta tafels met krukken. Het ziet er allemaal modern en chique uit. Het restaurantgedeelte is boven. Als je de trap op loopt dan kom je langs de open keuken. Boven aangekomen zit je in een sfeervolle ruimte waar maximaal 50 personen kunnen zitten eten.

De kaart bied redelijke hoeveelheid keus. Er is ook de mogelijkheid om een drie-, vier- of vijf-gangen diner te bestellen. Vooraf werden wij nog verrast door een amuse van de chef-kok, de amuse smaakte heerlijk. Over het algemeen waren de porties niet groot en verrassend van smaak. Het was allemaal goed bereid. Het dessert was goddelijk, melk en witte chocolade mousse, jammer dat het een kleine portie was.

Het personeel is behulpzaam, attent en weet wat er te eten is. De man die ons van eten en drinken voorzag hing half tegen de muur toen hij ons het dagmenu vertelde. Deze beste man was volgens mij een Zeeuw, dit omdat hij erg zuinig was met de rode wijn. De gastvrouw, Gina, is een enorm hartelijke en mooie dame met een schitterende derrière. Helaas is haar partner in crime precies het tegenovergestelde.

Kostbaar eten en drinken op een bekende locatie. De kaart is niet spannend, althans niet zo spannend als de naam en het interieur doen vermoeden. In februari 2009 komt de nieuwe kaart die in het kader van pure luxe zal staan. Of dat nog kleinere portie zal betekenen?

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén