Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Punto Pasta

Waar

Onder in de Twentec toren aan het van Heekplein in Enschede vindt je Punto Pasta. Een Italiaans restaurant waar je op elk moment van de dag terechtkunt voor een Italiaanse pasta, panini, pizza of salade. Aan deze zijde van de binnenstad zijn de horeca gelegenheden niet heel erg overvloedig aanwezig. Daarnaast is het pal aan de rand van het winkelgebied dus ideaal om even neer te ploffen tijdens een middagje shoppen.

Interieur

Binnen is het sfeervol ingericht met een mix van Lounge en Italiaans invloeden. De grote ramen doen wat ongezellig aan maar gelukkig zijn deze redelijk donker gemaakt zodat niet iedereen zomaar bij je op het bord kan kijken.

De kaart

De kaart bestaat voornamelijk uit standaard Italiaanse gerechten zoals Pizza’s, Pasta’s en Panini. Alles wordt vers en op traditionele wijze bereid wat de smaak zeker te goede komt.

De prijzen

De prijzen zijn te vergelijken met een gemiddelde lunchroom of eetcafé. Een Panini heb je al vanaf € 3,50 en een goede Pizza of Pasta heb je al vanaf een euro of 6. Men serveert er ook gerechten van de grill. Deze zijn gemiddeld een Euro of 2 duurder dan de Pizzas.

Bediening

Het concept van Punto Pasta omvat dat je je eten bij een buffet besteld. De kok bereidt je gerecht vervolgens ter plekke. Je hoeft niet te blijven staan wachten totdat je eten klaar is maar je kunt plaatsnemen aan je tafeltje. Je krijgt een buzzer mee en wanneer deze afgaat meldt je je weer bij het buffet en kun je het eten vers afhalen. Afrekenen gebeurt aan de hand van een pasje waarop al je bestellingen worden bijgeschreven. Wanneer je weggaat kun je alles in één keer afrekenen. Al met al een vrij innovatieve manier van bedienen. Het is erg effectief maar het doet wel een beetje afbreuk aan de sfeer. Het afrekenen kan soms nogal eens lang duren aangezien je soms moet afrekenen bij de bar waar je dus staat te wachten totdat iemand anders zijn cappuccino op geschuimd wordt. Op drukke dagen zetten ze gelukkig een aparte kassa in.

Conclusie

Samengevat is het een leuk concept met goed eten dat zich m.i. erg goed leent voor een goede lunch tijdens of na het winkelen. Aangezien het een stukje buiten het traditionele horeca gebied ligt en de sfeer niet optimaal is zou ik het niet aanbevelen voor een gezellig avondje uit eten.

Contactgegevens

Punto Pasta
H.J. van Heekplein 62
7511 HN Enschede
Telefoon +31 (0) 53 43 21 224
E-Mail info@puntopasta.nl
Website: http://www.puntopasta.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag
van 10 tot 22 uur

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén