Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Je eigen Twentse wijnproeverij organiseren

Een Twentse wijnproeverij is een super leuk en gezellig activiteit dat je samen met vrienden, collega’s en/of familie kan gaan doen. Het is makkelijk te organiseren en is ook nog eens ontzettend leerzaam als je graag meer over wijn wil leren.

Wat is een Twentse wijnproeverij?

Een Twentse wijnproeverij lijkt niets anders dan een normale wijnproeverij met een Twents tintje. Toch ligt dit iets genuanceerder. Om een Twentse wijnproeverij te organiseren heb je natuurlijk diverse wijnen nodig. Hiervoor kun je zelf kiezen wat voor soort wijnen je graag wilt gaan proeven. Dit kunnen rode, witte, rosé of port wijnen zijn, maar je kunt natuurlijk ook wijnen selecteren op smaak, land van herkomst of druivensoort. Het ligt er maar net aan waar de voorkeur naar uitgaat.

Om jouw wijnproeverij om te toveren naar een Twentse wijnproeverij zou je voor wijnen moeten kiezen die exclusief in Twente verkrijgbaar zijn. Deze lijken heel moeilijk te vinden, maar wij kennen een adresje waar je kwaliteitswijnen kan vinden die enkel (In Nederland) verkrijgbaar zijn in Twente en ook in Enschede. Dit adresje is: Buenos Vinos. Bij Buenos Vinos zijn enkel kwaliteitswijnen te koop die ook nog een strikt getest, geproefd en geselecteerd worden. Zij hebben namelijk een aantal criteria waar de wijnen aan moeten voldoen:

  • De wijnen moeten nog niet verkocht worden in Nederland
  • De wijnen moeten een hoge Vivino rating hebben
  • De wijnen moeten worden geproduceerd worden door families met lange tradities
  • De wijnproducent moet een redelijk breed assortiment van wijnen hebben

De Twentse wijnproeverij dozen

Bij Buenos Vinos kun je terecht voor een aantal wijnproeverij dozen. Hierdoor is het nog makkelijker om een Twentse wijnproeverij te organiseren. In deze dozen zitten zes verschillende kwaliteitswijnen. Je hebt natuurlijk zelf de keuze wat voor een soort wijnen je wilt hebben. Zo kun je ook kiezen voor verschillende soorten wijnen. Op deze manier kom je er achter wat je favoriete wijn is qua smaak en bij welke gerechten je smaakpupillen het meest getriggerd worden.

Maak je wijnproeverij nog Twentser!

Om je Twentse wijnproeverij nog Twentser te maken kun je ervoor kiezen om lokale en typische Twentse lekkernijen te serveren. Denk daarbij aan lekkere Twentse metworst of boerenworst of misschien wel bakleverworst. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor krentenwegge of heerlijke Twentsche kozakken. Dit zijn natuurlijk een beetje vage combinaties, maar dit maakt jouw wijnproeverij wel onmeunig leuk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén