Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Café Stadspoort

In het rijtje onvindbare cafés mag café Stadspoort niet ontbreken. Dit café ligt aan het plein van het busstation. Mensen die van de trein komen en naar Saxion lopen, lopen hier langs. Ik denk dat 90% van deze mensen niet eens weet dat er een café zit. Buschauffeurs en verdwaalde reizigers tref je hier aan. En iedere week als de plaatselijke trots, FC TWENTE, speelt stroomt het hier vol met supporters. De ondernemer heeft hiervoor wel extra bierglazen bestelt. Voorheen kon je pas weer een nieuw biertje krijgen als je je oude leeg had.

Wat opvalt is het grote televisiescherm midden in dit café. Verder is het allemaal standaard. Een bar waar met een beetje proppen zo tien mensen aan kunnen hangen en tafeltjes met stoeltjes voor zo’n 40 overige gasten. Voor de rokers is een ruim speciaal vertrek. Verder kun je hier ook prima je sanitaire stop verrichten.

Het bier smaakt hier prima en het eten is een discussie punt. Er is keuze uit de volgende soorten bier. Bier van de tap of blik bier groot of klein. Meestal als ik hier wat eet is dit nadat ik al het nodige bier heb gehad. Dan is het eten, gehaktbal(HEEKBEEL) met pindasaus, wel te doen. Of ik in nuchtere toestand aandurf om deze ooit eens vers gebakken uit de jus getrokken gehaktbal te eten…..

Prima bediening met humor en voordelig bier(1,70 voor een Amsterdammer, waar je bij de concurrenten 2 euro betaald).

Adresgegevens

Stationsplein 15
7511 JD Enschede
Tel.: 053 4332927

Bekijk de plattegrond van Enschede om de stadspoort te vinden »

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén