Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Het is stil aan de overkant

Afgelopen woensdag maar eens een tripje vanuit Enschede naar Amsterdam ondernomen om Nederland een oefenpotje tegen Zweden te zien voetballen. Een leuk affiche en uiteindelijk ook best een leuke wedstrijd.

Zoals op bijna elke leuke avond zijn er ook wel een paar dingen die tegenvallen. Woensdag was de halflege Arena toch wel een smetje op de avond. 25.000 voetballiefhebbers hadden de moeite genomen om naar Amsterdam te komen.

Zittend in een halflege sportzaal moest ik even denken aan een onderzoek van afgelopen zomer. Vlak voor het EK was men tot de conclusie gekomen dat de beste oranje fan in het Zuiden of oosten van Nederland woont.

Je vraagt je dus af waarom dit soort wedstrijden niet een keer in de provincie gespeeld kunnen worden. Het Parkstad Limburg stadion biedt plek aan 19.000 supporters. Het Abe Lenstra stadion heeft 26.100 plaatsen en de Enschedese Grolsch Veste biedt onderdak aan 24.000 supporters

Oranje zou in ieder geval warm onthaald worden in één van deze stadions. De tribunes zouden vol zitten met mensen die waarschijnlijk ook wat meer sfeer weten te brengen.

Wat mij betreft een goed idee, nu alleen de KNVB nog om zien te krijgen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén