Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Oplossingen voor hoge temperaturen in huis

We moeten er steeds meer aan wennen, de warme dagen in Nederland. Het lijkt erop dat de zomers toch steeds warmer gaan worden. Meer warme dagen betekent ook warmere temperaturen in je woning. Vaak is het bij één warme dag goed te doen om te warmte buiten je huis te houden maar bij aanhoudende warmte is dit niet haalbaar. Vooral bij oudere of minder goed geïsoleerde woningen schieten de temperaturen binnen omhoog zodra het buiten boven de 30 graden Celsius is. Een aantal oplossingen om tijdens de warme dagen toch wat meer verkoeling in je woning te houden.

Je ramen en (rol)gordijnen dichthouden

Als je vroegtijdig zorgt dat je je huis afgesloten houdt van de warme buitenlucht, is het mogelijk om de eerste dagen de warmte wat buiten je woning te houden. Als je weet dat het warm gaat worden, zorg ervoor dat je ’s ochtends je ramen dicht hebt, je (rol)gordijnen voor de ramen hebt en niet continu deuren naar buiten open laat staan. Op deze manier voorkomt je dat de zon op het glas opwarmt en je woning van binnen erg warm wordt.

Zonneschermen voor je ramen

Uiteraard zegt de naam het al: Zonneschermen. Deze schermen helpen tegen de felle zon en voorzien je huis van wat extra schaduw. Ook bij zonneschermen geldt; zorg dat je voor de warmte en zon er is de zonneschermen al voor de ramen zitten. Je hebt natuurlijk wel voor meerdere ramen zonneschermen nodig om het effect te merken.

Een airco binnenin je woning

De laatste jaren is het in steeds meer woningen een gewoonte; een airco. Een airco koelt je woning en is daarna met een temperatuurregelaar zo in te stellen dat het op een ingestelde temperatuur blijft. De voordelen van een airco:
– Verkoeling in je woning tijdens de warme zomerdagen
– Mogelijkheid tot verwarmen in de winter
– Je kunt plaatselijk verwarmen dus minder stookkosten
– Temperatuur regelen
– Jarenlang gebruik
Het plaatsen van een airco is geen makkelijke klus dus kun je het beste uitbesteden aan een specialist. Er zijn genoeg aanbieders die gespecialiseerd zijn in het leveren en plaatsen van een airco in Enschede.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén