Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Wat zijn de voordelen van een creditcard

De creditcard wint het de laatste jaren aan populariteit. Steeds meer mensen zien er het nut van in en schaffen er een aan. Echter is betalen met de pinpas of contant geld nog steeds de norm. En dat terwijl er zoveel voordelen zitten aan betalen met een creditcard. Overweeg jij een creditcard aan te schaffen, of vraag je je af wat de voordelen zijn van betalen met een creditcard ten opzichte van een normale pinpas? In het artikel van vandaag gaan we hier dieper op in.  

  1. Aankopen verzekerd

Eén van de grootste voordelen van betalen met een creditcard is de aankoopverzekering. Wanneer je iets aanschaft met een creditcard, is deze aankoop namelijk afhankelijk van de maatschappij 180 tot 365 dagen volledig verzekerd. Dus als jij een glas hete thee over je gloednieuwe laptop heen gooit, kun je hiervoor aanspraak maken op de verzekering.

2. Aflevergarantie

Wanneer je je aankoop middels een creditcard doet, krijg je hier een aflevergarantie op. Mocht je pakketje dus niet aankomen, of mocht het totaal niet overeenkomen met de product omschrijving op de website, dan draait de creditcardmaatschappij de betaling terug.

3. Gemakkelijk betalen (in het buitenland)

Sommige aankopen kun je enkel verrichten met een creditcard. Het is dan handig als je er over een beschikt. Zeker ook in het buitenland gebeurt het vaak dat je niet kunt betalen met je eigen pinpas. Creditcards zijn dan in de meeste gevallen wel een optie. Contant betalen kan dan natuurlijk ook, maar je betaalt wel vaak een toeslag over het geld dat je uit de muur haalt. Je bent dan uiteindelijk goedkoper uit om gewoon met een creditcard te betalen. En tegelijkertijd ben je dan dus ook verzekerd als je vakantie ineens geannuleerd wordt bijvoorbeeld. 

4. Je creditcard als borg gebruiken

Wanneer je iets gaat uren, zoals een auto, moet je hier vaak een borg voor betalen. In veel gevallen kun je hier je creditcard voor gebruiken. Je hoeft dan niet contant geld te betalen, maar de borg wordt ingehouden op de bestedingsruimte van je creditcard. Zo houdt je in feite meer geld over om te besteden tijdens je vakantie. Als er geen schade is gereden komt de bestedingsruimte op je creditcard aan het einde van je vakantie weer vrij. 

5. Aankopen doen zonder krediet

Een ander voordeel – wat voor mensen met een gat in de hand tevens een nadeel kan zijn – is het doen van aankopen zonder dat je hier geld voor hebt op je lopende rekening. Je hoeft dus in feite niet meer te wachten tot je nieuwe salaris om die ene vakantie te boeken of een nieuwe telefoon aan te schaffen. Het nadeel is natuurlijk wel dat je rente betaalt over de aankopen die je niet binnen de betaaltermijn hebt afgerond. Je kunt ervoor kiezen om te betalen in termijnen, maar geld lenen kost geld. Doe dit alleen als je ook zeker weet dat je de aankopen terug kunt betalen. 

6. Betalen in termijnen

Zoals net al even kort benoemd is het soms mogelijk om via je creditcard aankopen te doen en te betalen in termijnen. Zeker wanneer het gaat om grote bedragen, kan het fijn zijn om deze gespreid te betalen. Zo ben je niet in één keer veel geld uit te geven, maar kun je dit over de langere termijn verspreiden. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén