Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Aruba, Bonaire of Curaçao: Welk Caribische eiland kies jij?

Welk eiland is het mooist? Aruba, Bonaire of toch Curaçao? En welk eiland heeft het meest te bieden? De afgelopen jaren hebben de ABC-eilanden veel geleden door de afname van toerisme (i.v.m. COVID). Maar inmiddels zijn de eilanden weer toegankelijk en is er weer een stijging in toerisme. De ABC-eilanden liggen vlakbij elkaar in het Caribisch gebied. Ondanks dat deze eilandjes naast elkaar liggen zijn ze net zo verschillend van elkaar als dat ze hetzelfde zijn. De grote vraag is dan ook: welk ABC-eiland kies je voor je vakantie? Aruba, Bonaire of Curaçao?

ABC eilanden vakantie

De ABC eilanden zijn nog niet zo heel lang toeristische trekpleisters. Het toerisme op Aruba bloeide op sinds de jaren ’80, terwijl Bonaire en Curaçao pas veel later op gang kwamen. De eilanden verschillen op een aantal puntjes. Aruba is het meest Amerikaans. Je zal hier dan ook wat meer Amerikaanse families tegenkomen. Toch kun je met de Nederlandse taal nog steeds bijna overal terecht, net zoals bij de andere twee eilanden. Bonaire is in vergelijking met de andere twee eilanden het rustigst en Curaçao het grootst. Kortom; Curaçao is het meest divers, Aruba het meest internationaal en Bonaire vooral heel lokaal. Alle drie de eilanden hebben een andere geschiedenis en verschillen daarom met elkaar. Qua ligging, landschap en natuur zijn ze echter wel meer gelijk.

De verschillen en gelijkenissen van de ABC eilanden

De keuze tussen de drie eilanden is lastig. Vooral wanneer je nog op geen van de eilanden bent geweest of niet alle drie. Het is dan ook moeilijk om voor te stellen hoe verschillend de eilanden eigenlijk zijn. Dat is niet zo gek, want ze liggen naast elkaar, zijn bijna even klein en hebben hetzelfde klimaat. Zo is heeft het ene eiland meer Amerikaanse toeristen en komen er op het andere eiland juist meer Nederlanders. Op het ene eiland zijn er geeneens stoplichten, terwijl je op het andere eiland gerust een half uur in de file kan staan.  Men zegt dat Aruba het eiland van de stranden is, Bonaire van de natuur en Curaçao van de stad. Hoewel dit klopt, is dit toch een beetje kortzichtig. Want ook curaçao is ideaal voor een strandvakantie en ook Aruba heeft genoeg natuur om te ontdekken.

Naar welk ABC eiland moet ik op vakantie?

De vraag blijft welk eiland het mooist is en welke je voor je vakantie moet kiezen. Iedereen heeft zijn eigen smaak, dus ondanks dat je waarschijnlijk dit artikel leest om antwoord te krijgen op die vraag, kan ik hem niet voor je beantwoorden. Maar! Er is een oplossing: Ga eilandhoppen en bezoek ze alle drie! Ga voor een echte ABC eilanden vakantie! Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij ABC-Travel in Enschede. Hier kun je heel makkelijk je eigen ABC eilanden vakantie samenstellen; compleet op maat!

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén