Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Ongediertebestrijding

Er zijn tal van soorten ongedierte, die in eerste instantie erg nuttig zijn binnen ons ecosysteem. Het zijn de opruimers van de natuur. Ondanks het nut van deze dieren kan het zijn dat het ons overlast en/of schade kan veroorzaken. Vaak kun je zelf iets doen aan dit probleem, maar in andere gevallen is het verstandiger om een professional in te huren.

Meest voorkomend ongedierte

Enkele meest voorkomend ongedierteplagen zijn; muizen , mieren, vliegen, wespen, houtworm, kakkerlakken, spinnen, ratten.

De meeste soorten ongedierte worden aangetrokken door voedsel, dus is het van belang deze “voedselbronnen” weg te halen. Helemaal als je middels lokaas en vallen zo efficiënt mogelijk wilt zijn en van de plaag af wilt zijn. Ook kun je zorgen dat het ongedierte zo min mogelijk plekken heeft waar het zich kan verstoppen, het ontnemen van de schuilplaats.

Oorzaken ongedierteproblemen

Zoals eerder gegeven, zijn voedselbronnen weghalen en ontnemen van een schuilplaats van groot belang is. Daarnaast zijn er een aantal mogelijke andere oorzaken zoals; vochtproblemen, overvolle ruimtes, hygiëne, openingen in de buitenmuur en naden, kiertjes en spleten

Wat kun je zelf doen

Je kunt in veel gevallen zelf wel iets doen om het ongedierte te bestrijden. Enkele manieren hiervan zijn;

  • ongediertebestrijding middels lokaas en vallen
  • ongediertebestrijding met giftige chemicaliën en insecticiden
  • ongediertebestrijding met verjaagmiddelen
  • gifvrij ongedierte bestrijden

Wanneer bel je een professional?

Het is niet verplicht een professional in te huren voor ongediertebestrijding. Toch zijn er genoeg voorbeelden waarbij het verstandig is om dit wel te doen. Denk hierbij aan wespen, bedwantsen of andere bijtende en stekende insecten. Deze insecten kunnen een gezondheidsrisico zijn; ieder jaar veroorzaken bijtende of stekende insecten dat er een half miljoen mensen zich melden bij de eerste hulp.

Wat zijn de gemiddelde kosten?

De kosten voor ongediertebestrijding variëren erg, de kosten kunnen liggen tussen 50 en 325 euro. De kosten zijn afhankelijk van het soort en hoeveelheid ongedierte.

Ongediertebestrijding in de goedkoopste vorm is het verwijderen van insecten; het laten verwijderen van een wespennest kan tussen 60 en 90 euro liggen.

Bij het bestrijden van muizen of kakkerlakken kunnen de kosten gemiddeld 180 euro bedragen en het bestrijden van houtworm kan oplopen tot 300 euro.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén