Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Een dagje uit in Enschede

Laatst was ik voor het eerst een dagje uit in Enschede. Zelf woon ik in Deventer en kom ik niet vaak in het oosten van het land. De laatste tijd hoorde ik in mijn directe omgeving veel positieve geluiden over de stad Enschede. Daarom heb ik recent besloten om in de trein te stappen en een dagje door Enschede te lopen. In dit blog vertel ik over mijn positieve ervaring met de stad Enschede.

Een goede stad om te shoppen

Eenmaal aangekomen op het centraal station loop je vrij snel het centrum in. Ik ben vanaf het station via de oude markt op het Van Heekplein terecht gekomen. Ik heb mij in Enschede verbaasd over het ruime aanbod aan winkels. In verhouding met Deventer waren hier veel meer winkels. Ik heb hier heerlijk kunnen shoppen en ben helemaal geslaagd weer terug naar Deventer vertrokken aan het eind van de middag.

Lekker gegeten

Na het shoppen had ik best wel trek. Na een lange zoektocht ben ik terecht gekomen bij visrestaurant Enschede. Ik kende dit restaurant al vanuit Deventer en wist dat ik hier een overheerlijke poke bowl kon eten. Ik heb hier heerlijk gezeten en gegeten. De Viszaak is echt een aanrader als je een keer in Enschede bent.

Mooie omgeving

Na het eten was ik weer helemaal opgeladen. Ik had zin in een wandeling. Ik vroeg aan mensen in de buurt waar ik goed kon wandelen. Zij wezen mij de weg naar het Volkspark. Op nog geen vijf minuten van het centrum sta je al voor de ingang van dit park. Van midden in de drukke stad, naar super relaxed in een groene omgeving in nog geen vijf minuten. Heerlijk rustgevend.

Een cadeau mee naar huis

Na een rustgevende wandeling liep ik weer terug naar het station. Hier bedacht ik mij dat ik graag een aandenken aan deze middag mee wou nemen. Hiervoor ben ik snel even bij slijterij gebotteld naar binnen gelopen. Hier heb ik een paar speciaal biertjes meegenomen die uit de stad Enschede kwamen. Daarna was het weer tijd om in de trein te stappen en terug naar Deventer te gaan. Het was echt een super middag.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén