Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Lekker in je vel met een diëtist uit Enschede

Als een gezond lichaam alleen minder of gezonder eten was, dan lukte het ons allemaal, helaas is dat niet het geval. Voor iedereen is het dan weer anders. Een diëtist kan jou helpen om te ontdekken hoe jij een andere leefstijl kan ontwikkelen zodat jij weer lekker in je vel zit.

Het is niet alleen gezond eten

Vaak als we willen afvallen gaan we op een streng dieet. Je mag niks meer en moet vooral veel groente en fruit eten. Alleen dit werkt maar voor een paar weken. De verleiding word alweer snel te groot en de kilo’s die je kwijt was zitten er zo weer aan. Er is ook een andere manier om gezond te worden. Het gaat niet alleen om eten, maar om je levensstijl. Het is dus belangrijk om naar alle aspecten te kijken. Denk bijvoorbeeld je slaappatroon, hormonenbalans, je beweging en voeding.

Wat kan een diëtist hierin betekenen?

Bij een diëtist bespreek je bij je intake wat je wil bereiken. Je gaat daarna samen een plan van aanpak maken. Tijdens de consulten bespreek je de voortgang. Op die manier kun je goed in kaart brengen wat wel werkt en wat niet. Het geeft ook nog eens een stok achter de deur. Je bespreekt immers je voortgang met iemand. Ik heb zelf bijvoorbeeld afspraken met een diëtist uit Enschede.

De grootste valkuil bij het afvallen

De meeste mensen willen te weinig eten. Het kan goed zijn om te minderen, alleen bij te weinig voeding protesteert je lijf. Hierdoor krijg je een hongergevoel. Je bent dan makkelijker te verleiden voor ongezond eten én je bent continu in strijd met jezelf. Hierdoor sla je de plank mis als je lekker in je vel wil zitten. Probeer daarom kleine stappen te maken en langzaam ongezonde gewoontes te vervangen met gezonde keuzes waarbij je nog steeds lekker in je vel zit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén