Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Dit kan je doen tegen droge ogen

Heb je last van branderige en/of jeukende ogen? Heb je snel last van een vermoeid gevoel aan je ogen, of voelt het regelmatig alsof er een vuiltje in je ogen zit? Dan heb je last van droge ogen. Dit is helaas een klacht waar steeds meer mensen last van hebben en is te wijten aan droge ogen. Wil jij snel van je droge ogen af? Lees dan verder voor de beste tips om die vervelende, droge ogen te verhelpen.

Wat zijn de oorzaken van droge ogen en hoe verhelp je dit?

Als je last hebt van droge ogen kan dit verschillende oorzaken hebben. Hieronder worden de belangrijkste oorzaken toegelicht:

1.    Omgevingsfactoren

Veel mensen krijgen last van droge ogen wanneer ze lang in een te droge of warme omgeving zitten. Door je in een omgeving te bevinden met een droge lucht, droogt de traanfilm in je ogen sneller op. Ook in een omgeving met veel sigarettenrook kun je last krijgen van droge ogen. Wil je af van droge ogen door omgevingsfactoren? Zorg dan voor voldoende ventilatie in binnenruimtes en plaats eventueel een luchtbevochtiger in huis of op kantoor. Ook kun je de verwarming wat zachter zetten.

2.    Het dragen van de verkeerde lenzen

Sommige mensen die lenzen dragen, krijgen last van droge ogen omdat ze de verkeerde lenzen dragen. Voor veel lenzendragers is daglenzen kopen een goede oplossing. Daglenzen zijn namelijk een stuk beter geschikt voor droge ogen dan maandlenzen. Ook zijn er speciale multifocale lenzen op de markt voor mensen die snel last hebben van droge ogen, met een hoger watergehalte dan reguliere lenzen. Zo voorkom je branderige en/of droge ogen door het dragen van (de verkeerde) lenzen.

3.    Te lang naar een beeldscherm kijken

Werk je gedurende de dag veel op een beeldscherm? Dan kan het voorkomen dat je minder vaak knippert omdat je naar het scherm kijkt en hierop focust. Doordat je minder knippert, komt er minder traanvocht in je ogen. Het resultaat? Vervelende, droge ogen. Moet je voor je werk veel naar een beeldscherm kijken, bijvoorbeeld omdat je je werk op de computer of laptop uitvoert? Zet dan een alarm op je telefoon wat om het halfuur af gaat en kijk iedere keer als het alarm af gaat even weg van het beeldscherm. Probeer gedurende de dag ook wat vaker bewust te knipperen. Je zult al snel verbetering opmerken!

 

4.    Oogdruppels

Als je veel last hebt van je ogen kun je er ook voor kiezen om oogdruppels te nemen. Oogdruppels kan je bij een drogisterij halen maar ook bij bijvoorbeeld de supermarkt. De kosten hiervan verschillen sterk per locatie. Kijk waar je dit zo voordelig mogelijk kunt krijgen en doe daar je voordeel mee. Let er wel op dat je oogdruppels koopt van een hoge kwaliteit. Dit wilt nogal verschillen per leverancier. Mocht je de deur niet uit willen, dan kun je er eventueel ook voor kiezen om het te bestellen. In zowel Nederland als België zijn er diverse winkels die het verkopen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén