Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Tukkers rijden stoned rond volgens media (Cartoon)

In diverse media werd afgelopen weekend gemeld dat er veel Twentenaren met drugs aan het verkeer deelnemen. Aanleiding van het bericht was een controle van de politie in deze regio. Het onderstaande bericht was het gevolg:

Veel Twentenaren met drugs in verkeer

ENSCHEDE – Bij een drugstest die de Twentse politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in Enschede heeft uitgevoerd, bleek één op de vijf weggebruikers onder de invloed van drugs. De politie heeft dat bekendgemaakt.
De politie controleerde op een strategische locatie alleen coffeeshopbezoekers, omdat volgens het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat de effecten van drugsbruik groot zijn op de rijvaardigheid. Het roken van een joint staat gelijk aan een alcoholpromillage van 1,1.

De aangehouden personen zaten volgens de politie boven die grens. Normaal gesproken mag een automobilist een alcoholpromillage van 0,5 in het bloed hebben.

Rijverbod
De politie nam bij 55 automobilisten en bromfietsers bloed -en urinemonsters af. Elf van hen hadden verdovende middelen gebruikt. Zij kregen een rijverbod opgelegd en worden wellicht vervolgd.

De politie Twente hield deze specifieke inspectie bij coffeeshops voor de tweede keer.

Vreemd genoeg merkte geen enkele journalist op dat het hier om een gerichte actie ging waarbij er specifiek een risicogroep (coffeshop bezoekers) werd gecontroleerd. Blijkbaar is een pakkende kop tegenwoordig belangrijker dan de feiten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén