Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Zo stap je veilig het paard op!

Wanneer je voor het eerst gaat paardrijden weet je misschien nog niet hoe je veilig het paard op gaat. Je hoopt natuurlijk niet dat er iets gebeurt, maar je weet maar nooit. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er zijn een paar dingen die je kunnen helpen bij de veiligheid. Wil jij weten wat dit is? Dat lees je in dit artikel.

 

Lessen

Eén van de belangrijkste dingen voordat je op een paard stapt is dat je van tevoren een paar lessen gehad hebt. In deze lessen leer je hoe je met een paard om moet gaat en wat je juist niet moet doen, zoals dat je nooit achter een paard moet gaat staan, de kans is er dat het paard een schop naar achter geeft. Ook leer je bij paarrijlessen hoe je een paard aanwijzingen kunt geven om bijvoorbeeld harder of zachter te gaan.

 

Kleding

Qua kleding zijn er een paar dingen die je helpen bij de veiligheid tijdens het paardrijden. Het eerste is de paardrijcap, de paardrijcap is verplicht tijdens het paardrijden. Een paardrijcap is een bescherming voor je hoofd. Het is belangrijk dat je een goed zittende cap hebt. Als hij niet helemaal past, dan gaat dit op een gegeven moment irriteren. Ook kan je gebruik maken van een bodyprotector. Dit geeft je vitale delen bescherming bij een val van een paard.

Schoenen en accessoires

Zorg ervoor dat je laarzen met een stalen neus draagt. Zo zijn je voeten beschermt als het paard erop stapt. Verwijder voordat je gaat paardrijden alle sieraden, deze kunnen blijven haken. Stop ook losse draadjes goed weg zodat je ook daar niet aan blijft haken. Het is ook belangrijk dat je los haar in een staart of vlecht doet. Zorg dus altijd dat je voorbereid bent voordat je op een paard stapt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén