Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Incasso & deurwaardersbedrijf in Twente

Ben jij opzoek naar een incasso en deurwaardersbedrijf in de regio van Twente? Wil je meer informatie over wat een incassobureau precies doet? En wat het grote verschil is met een deurwaardersbedrijf? Lees dan vooral verder, want in dit artikel gaan we het hebben over de verschillen tussen een incassobureau en een deurwaardersbedrijf.

Wat is een incassobureau?

Over het algemeen richt een incassobureau zich op het innen van schulden. Dat doen ze in opdracht van een bedrijf wat nog openstaande rekeningen heeft bij de klant. Als de klant niet betaald dan wordt er vaak een incassobureau ingeschakeld. Dan loopt al het contact via het incassobureau en niet meer via het bedrijf zelf. Dit scheelt een hoop tijd en zo worden de incasso’s door middel van een betalingsregeling als nog betaald. Mochten er toch nog betalingsproblemen zijn dan mag een incassobureau zich niet voordoen als gerechtsdeurwaarder. Als een incassobureau de zaak niet kan afhandelen dan wordt de opdracht overgedragen aan een deurwaardersbedrijf die wel echt stappen mag ondernemen, zoals een betalingsbevel of beslaglegging.

Wat doet een deurwaardersbedrijf?

Gerechtsdeurwaarders zijn altijd lid van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. Alleen op deze manier is er toezicht op het werk van de deurwaarders. Mochten er klachten zijn over de deurwaarders en hun manier van handelen dan kan dit worden voorgelegd aan de tuchtrechter. Ook moeten zij zich houden aan verschillende wet- en regelgeving. Regelmatig bijscholen rondom de nieuwe regelgeving en het waarborgen van kwaliteit behoort hier ook toe.

Deurwaarders staan in hun recht om met een vonnis van de rechter of een dwangbevel langs te gaan bij de wanbetaler. Wordt er geen gehoor gegeven of geen betalingsregeling getroffen dan mag de deurwaarder direct beslag leggen op de inboedel, de auto, het loon of de uitkering. De deurwaarder heeft ook nog andere belangrijke taken. Het ontruimen van een woning en het veilig stellen van de goederen. Een proces-verbaal opstellen op basis van de gebeurtenis en het afwachten van een uiteindelijke uitspraak. Naast al deze werkzaamheden is een deurwaarder ook bevoegd tot het verrichten van incassowerkzaamheden.

Het verschil tussen deze twee

Het grote verschil tussen een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder is als volgt: een incassobureau mag zich niet uitgeven als een gerechtsdeurwaarder en mag alleen incasso’s innen. Dus geen werkzaamheden verrichten zoals beslaglegging en een proces verbaal opstellen. Daarom zien we vaak dat een incassobureau ook gerechtsdeurwaarders in dienst heeft of hiermee samenwerken. Gerechtsdeurwaarders mogen namelijk zowel incasso’s innen als ook het dwangbevel en de beslaglegging doorvoeren na het niet betalen van een incasso. Een gerechtsdeurwaarder kan en mag dus veel meer. Een betrouwbare partner die zowel incasso’s int als beslaglegging doorvoert is IkinkBekman!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén