Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

ZO KIES JIJ EEN GOEDKOPE UITVAARTVERZEKERING UIT

 

Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering en wil je liever niet te veel betalen? Van Zeeland tot regio Enschede; iedereen wil een goedkope uitvaartverzekering! Bij het kiezen van een goedkope uitvaartverzekering kijk je niet alleen naar de premie. In dit artikel lees je op welke factoren je allemaal moet letten.

De leeftijd is de belangrijkste factor

 

De belangrijkste factor die bijdraagt aan een lage premie is de leeftijd. Hoe ouder je wordt, des te groter het risico op overlijden is. Vrij logisch, toch? Sluit daarom zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af. Bij de meeste verzekeraars kan je maximaal 70 tot 75 je premie gebruiken. Maak er ook gebruik van!

Vergeet niet dat verzekeraars je aanvraag kunnen afkeuren. Als je bijvoorbeeld een leeftijd hebt bereikt van 60 jaar kunnen verzekeraars een gezondheidsverklaring aanvragen. Aan de hand daarvan beslissen zij om de aanvraag goed te keuren.

Voor welke soort verzekeringen ga jij?

 

Je hebt grofweg vier soorten uitvaartverzekeringen. De twee die het meest gekozen worden zijn de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. Ten eerste heb je de kapitaalverzekering. Dit is een soort verzekering waarbij je naasten het uitgekeerde bedrag alleen kunnen uitgeven aan de uitvaart. Wel heb je bij deze verzekering de keuze uit verschillende uitvaartverzorgers.

Let bij een kapitaalverzekering wel goed op de inflatie, want het uitgekeerde bedrag gaat dus in waarde dalen, waardoor het niet voldoende zal zijn voor de totale kosten van je uitvaart. Een aantal verzekeraars passen een zogenaamde indexatie toe. Door iets extra’s te betalen verzeker jij je van een waardevaste uitkering.

Bij een naturaverzekering krijgen je naasten geen uitgekeerd bedrag, maar een aantal dingen die bij een begrafenis horen. Denk bijvoorbeeld aan de kist, het graf en het ontvangst. Vaak kan je per uitvaartondernemer kiezen uit een medium en een premiumvariant. Bij de premiumvariant heb je meer keuzevrijheid, zoals de vrijheid om te kiezen uit een uitvaartverzorger.

Wil je je kinderen meeverzekeren?

 

Bij iedere verzekering geldt dat je altijd goed naar de voorwaarden moet kijken. Wellicht heb je kinderen, of wil je in de toekomst kinderen krijgen. Bekijk goed wat de verzekeraars bieden. Bij de een worden kinderen onder voorwaarden standaard meeverzekerd, terwijl bij andere je standaard iets extra’s moet betalen.

Waar je ook goed naar moet kijken is of de verzekeraar gedurende de looptijd wijzigingen mag doorvoeren in je polis. In sommige gevallen mag de uitvaarverzekeraar dit doen zonder je daarvoor in te lichten. Dit heeft ook wel de en-bloc clausule. Zo kan de premie in de tussentijd stijgen. Verdiep je hier dus goed in!

Overige tips voor een goedkope uitvaartverzekering

 

  • Het is raadzaam om grote uitvaartondernemers te kiezen, omdat zij groter kunnen inkopen dan kleinere uitvaartondernemers, zoals Caroline Uitvaart uit regio Enschede.
  • Kijk goed hoe de premie op den duur gaat verlopen. Lees je daarom goed in of de lage premie stabiel blijft of dat het slechts het begin is en de premie later gaat stijgen.
  • Tot slot, kijk nogmaals verder dan de lage premie. Het is fijn om een goedkope uitvaartverzekering te kiezen, maar het is natuurlijk wel fijn dat de verzekeraar de uitvaart kan dekken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén