Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Zo maak je de juiste loopbaankeuze

Voor veel jongeren kan het een issue vormen, maar ook steeds meer mensen krijgen twijfels over hun carrière en welke kant zij nou eigenlijk op willen met hun loopbaan? Voor jongeren begint dit vraagstuk al bij het maken van hun studie, terwijl het bij anderen van de ene op de andere dag begint wanneer je in de auto zit, onderweg naar werk en je je opeens afvraagt waar je het allemaal nog voor doet. Veel mensen beginnen op dat moment met twijfelen en hebben eerst nog geen idee hoe ze dit aan kunnen gaan pakken. Op dat moment kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een coachplatform

Een loopbaancoach inschakelen

Een coach die gespecialiseerd is in loopbaanontwikkeling, krijg dagelijks te maken met mensen die misschien wel precies hetzelfde vraagstuk hebben als jij en niet zo goed weten hoe zij dit aan kunnen pakken. Daardoor weet een loopbaancoach precies welke vragen er het beste gesteld kunnen worden om zo de nodige inzichten te kunnen vormen en vervolgens samen een plan te kunnen gaan maken van hoe het nu verder zou moeten. In een aantal sessies kijkt een loopbaancoach met je mee en kun je door middel van opdrachten nieuwe kennis over jezelf op doen. 

 

Zet alles eens op een rijtje

Het is goed om jezelf eens af te vragen wat je in de ideale wereld zou willen, afgezien van diploma’s of andere papiertjes die je nodig zou hebben om te komen waar je zou willen komen. Vaak heb je dan wel wat in je hoofd, maar durf je het eigenlijk niet uit te spreken, omdat het niet zo realistisch klinkt en de mogelijkheden misschien niet altijd voor het grijpen liggen. Toch is het goed om jezelf deze vraag te stellen, zodat je in ieder geval weet wat je perfecte baan inhoudt en wat de eigenschappen van deze baan zijn, zodat je overeenkomsten kunt gaan zoeken en zo op het juiste pad naar de juiste baan kunt stappen. 

Je wensenlijstje overzichtelijk

Het is daarnaast ook aan te raden om eens een lijstje te maken met wat jij graag in een baan terug zou willen zijn en wat niet en wat voor jou de gewenste voorwaarden zouden zijn. Wanneer je dit namelijk overzichtelijk hebt, dan hoef je nooit meer op een vacature te solliciteren die eigenlijk niet aan jouw wensen voldoet en wat dus dan ook jouw droombaan toch niet is. Ook leer je op deze manier hoe je wel of niet aangetrokken wordt op een vacature en hoe jij op het punt komt om dan toch een sollicitatie te sturen. 

De hulp van een loopbaancoach

Kortom, een loopbaancoach is de perfecte hulp wanneer je echt even het spoor bijster bent en je niet zo goed weet welke kant jij nou op wilt gaan met je carrière. Door jarenlange ervaring weet deze persoon perfect welke vragen te stellen en jou op die manier goed te analyseren om je gepaste opdrachten te kunnen geven. Ook is het goed voor je eigen inzichten om eens wat lijstjes met je wensen te maken om zo meer over jezelf en je eigen wensen te leren, want dat is tenslotte uiteindelijk het allerbelangrijkste. Een baan moet tenslotte ook goed bij jou passen en binnen jouw wensenlijstje vallen, zodat jij op de juiste plek terecht komt. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén