Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Eerste hulp bij belastingzaken

Wanneer je een eigen onderneming opgestart hebt, dan is de kans groot dat je je dromen na bent gaan najagen en dat je de volledige dagen bezig bent met wat je leuk vindt en waarvan je weet dat je er ook nog eens goed in bent. Het is een mooie luxe om op deze manier je boterhammen te kunnen verdienen, ook al is het ondernemerschap soms erg hard werken. Het is vaak vrijer en leuker dan werken voor een baas, toch is niet alles zo rozengeur en maneschijn, want er zijn verschillende administratieve werkzaamheden die ook aandacht verdienen, waardoor accountancy geen overbodige luxe is en je alles op een rijtje moet zetten. 

Hulp is niet overbodig

Er zijn verschillende boekhoudkundige zaken waar je aan moet denken bij het opzetten van een eigen bedrijf en dit wordt best nog wel eens onderschat. De meeste ondernemers zijn technisch, creatief, maar boekhoudkundig niet zo heel erg sterk. Daardoor is hulp vaak wel nodig om de boekhouding op orde te houden en om alles te kunnen regelen hoe het geregeld moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een bedrijfspand en het personeel. Ook zijn er andere zaken die aandacht vereisen, zoals de meest geschikte rechtsvorm van jouw bedrijf. Misschien ben je nu een eenmanszaak, maar is een bv voordeliger, daar kan een accountant met je meedenken en je waar nodig ondersteunen. 

Hulp bij belastingzaken

Voor veel ondernemers komt daarnaast kijken dat de belastingdienst langskomt, de regels van de belastingdienst veranderen nog wel eens en de gemiddelde ondernemer heeft daardoor geen idee hoe alle zaken geregeld moeten worden en wat er überhaupt allemaal geregeld moet worden.  Daarom is een stukje belastingadvies niet overbodig en kan een accountant je helpen bij de zaken die geregeld moeten worden, maar ook hoe je alsnog het optimale bedrijfsresultaat kunt behouden en geen onnodige afdrachten aan de belastingdienst hoeft te doen. 

Gesprekspartner van de overheid

De accountant kan je daarnaast ook helpen bij het voeren van gesprekken met de belastingdienst. Als ondernemer zelf, heb je vaak te weinig kaas gegeten van de details om een goed gesprek aan te kunnen gaan met deze grote organisatie, maar kan een accountant je hier beter bij ondersteunen. Wanneer er bijvoorbeeld bezwaar moet worden aangetekend of er misschien vooraf al een overleg is, dan is de hulp van je accountant niet overbodig en kun je sterker in je schoenen gaan staan, omdat de accountant precies weet waarover gesproken wordt en jij als ondernemer gewoon je eigen ding kunt doen waar je goed in bent en waar jouw tijd veel kostbaarder in is. 

De juiste investering

Kortom, als ondernemer zijn er best wel wat hobbels die genomen moeten worden en worden deze hobbels best wel eens onderschat. Het grootste gedeelte ondernemers heeft een hekel aan de boekhouding en daardoor is hulp niet overbodig, om te voorkomen dat dit het ondergeschoven kindje wordt en je onnodig geld mis zou kunnen lopen. Geld is tenslotte essentieel voor iedere onderneming en het is dan ook belangrijk om te investeren in de beste hulp en dat is de hulp van een accountant die je bij verschillende kwesties helpt, waarvan belastingadvies al een groot aspect vormt en waar best wel wat uitleg en overleg bij nodig kunnen zijn om het optimaal te laten verlopen. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén