Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Weten wat er speelt in de markt

Weten wat er speelt in de markt, dat is erg belangrijk voor een bedrijf dat succesvol wil zijn. Er zijn veel bedrijven die vaak achter de feiten aanlopen en soms te laat zijn met de nieuwe trends. Maar hoe kom je er nou achter wat er speelt in de markt? En wie heb je daarvoor nodig

Werving & Selectie

Werving & selectie, ook wel recruitment genoemd is een proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming. Eigenlijk is het een soort arbeidsbemiddeling die ondernemingen helpt met het beste talent die ze nodig hebben.

Waarom is dit nou nodig? Het is een erg goed proces waarbij werkgever en werknemer allebei profijt hebben. Het proces draagt erg veel bij een ontwikkeltraject, reorganisatie of sollicitatieprocedure. Mijn bedrijf doet ook aan werving en selectie in Enschede.

Voordelen

  • Het besparen van tijd

Het besparen van tijd is erg belangrijk, zowel voor werkgever als werknemer. Voor een werkgever kost het vinden van nieuw personeel veel tijd en andersom het vinden van een baan door een werknemer kost ook veel tijd. Tijd = geld, hiermee komen beide partijen voordelig uit.

  • Specialisatie van bedrijven

Bedrijven zijn gespecialiseerd door doeltreffend een perfecte match te vinden tussen werkgever en werknemer, waardoor er geen problemen zullen ontstaan bij het werk.

  • Profiteren van het netwerk

Profiteren van het netwerk is een groot voordeel in het hele proces, de werkgever kan profiteren van het netwerk van het bedrijf dat aan werving en selectie doet. Hierdoor kunnen ze in de toekomst sneller personeel vinden dat geschikt is voor de baan.

Nadelen

Helaas zijn er wel wat kleine nadelen aan werving en selectie:

  • Veel bedrijven zoeken hetzelfde
  • Specifieke wensen van een werknemer worden sneller over het hoofd gezien
  • Vaak niet gericht op een lange termijn relatie

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén