Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

Het leasen van een auto is de manier om veel voordelen uit je auto te krijgen. Veel mensen gebruiken een lease om te profiteren van deze voordelen. Wil jij ook meer weten over leasen en de voordelen hiervan? Dan zit je bij dit artikel goed. We vertellen je meer over wat leasen nou eigenlijk is en welke voordelen je kan ervaren als je een auto least.

Wat is leasen?

Met leasen leen je in principe een auto. Dit concept is afgeleid van dat er vroeger vaak geld geleend werd bij de bank voor het kopen van een auto. Om dit gemakkelijker te maken is leasen uitgevonden.

Wanneer je een auto least lease je niet alleen de auto, maar ook alle bijbehorende dingen. Zo zit het betalen van de wegenbelasting in je lease, de autoverzekering en ook het onderhoud worden tijdens het leasen betaald. Dit is ideaal als je niet houdt van financiële zaken. Alle financiële aspecten rondom de auto zitten namelijk in één maandbedrag. Dit noemen we het termijnbedrag.

Het termijnbedrag is het bedrag dat je maandelijks betaald voor je lease en is sterk afhankelijk van het soort auto dat je neemt en de kilometers die je wilt rijden. Wil je een mercedes financial lease rijden? Dan zal je maandbedrag hoger uitkomen dan wanneer je een suzuki financial lease neemt. Hetzelfde geldt voor het rijden van meer of minder kilometers. Waarom is dit zo? Dit komt doordat alle bijbehorende zaken rond de auto ook in prijs zullen schommelen wanneer je een dure of goedkope auto neemt of meer of minder rijdt.

Bij leasen wordt er onderscheidt gemaakt tussen een financial lease en een private lease. Beide leasevormen zitten hetzelfde in elkaar. Het verschil tussen de leasen zit hem in wie de lease aangaat. Voor de private lease is dat de particulier die een auto voor privé doeleinden wilt gebruiken. Bij een financial lease is dat echter de werkgever die wilt dat zijn werknemer ongestoord naar werk kan of de ZZP’er die naar meerdere locaties moet voor zijn werk.

Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

Als we kijken naar de voordelen van het leasen van een auto dan zitten er niet alleen financiële maar ook leuke voordelen aan.

Wanneer een werkgever of zzp’er een financial lease heeft kan hij deze aangeven bij de belasting en hierdoor belastingvoordelen ervaren. De auto wordt namelijk voor zakelijke doeleinden gebruikt en daardoor kan bijvoorbeeld de wegenbelasting afgetrokken. Bij een private lease zitten deze financiële voordelen echter niet.

Omdat het leasen van een auto in contractvorm is weet je dat het ook eens zal aflopen. Veel mensen kiezen voor het leasen van een auto juist om deze reden. Via leasen is het namelijk mogelijk om in duurdere en meerder soorten auto’s te rijden. Heb je namelijk altijd al in een Mercedes willen rijden? Dan kan dat met een lease voor bijvoorbeeld 3-6 jaar. Na je leasecontract kan je ervoor kiezen om in een BMW of Audi te rijden. De mogelijkheden in het soort auto dat je kan rijden zijn oneindig en een leuke toevoeging aan het leasen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén