Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Wat kan een belastingadviseur voor jouw bedrijf betekenen?

Een belastingadviseur, ook wel fiscalist, is iemand die alles weet op het gebied van belastingen. Omdat deze mensen zoveel weten over belastingen kunnen ze u en uw bedrijf hierover advies geven en eventueel ook de belastingaangifte invullen. belastingadviseurs kunnen werken voor particulieren maar ook voor bedrijven, aangezien iedereen te maken krijgt met belastingwetten en regels. Om zich door specialisatie te kunnen onderscheiden zijn er wel belastingadviseurs die ervoor kiezen om alleen bedrijven of alleen particulieren als klanten aan te nemen.

Dagelijkse werkzaamheden van een belastingadviseur

Ik heb hierboven al heel kort uitgelegd wat een belastingadviseur kan betekenen voor uw bedrijf, dit zijn nog maar enkele van de dagelijkse werkzaamheden van een belastingadviseur. De dagelijkse werkzaamheden zien er als volgt uit:

  • Het controleren en verzorgen van belastingaangiftes;
  • Een financiële planning samenstellen;
  • Bezwaarschriften schrijven;
  • Het controleren van jaarrekeningen;
  • Adviseren over financiële planning en inrichting;
  • Het controleren van belastingaanslagen.

Een belastingadviseur die bij je past

Als je door de bomen het bos niet meer ziet en geen idee hebt welke belastingadviseur iets voor jou is kun je jezelf een aantal vragen stellen. Allereerst is het belangrijk om te bedenken in welke branche je zit zodat je ook opzoek gaat naar een belastingadviseur die daar kennis van heeft. Vervolgens kun je kijken naar de regels die gelden in uw branche en je afvragen of deze complexe regels in andere branches ook gelden. En als laatste moet je kiezen tussen zakelijke belasting en particuliere belasting. Het kan zijn dat deze vragen niet voor u van toepassing zijn maar deze zullen je wel helpen bij de zoektocht naar een passende belastingadviseur.

Voor- en nadelen

Uit onderzoek is gebleken dat zeven van de vijftien proefpersonen hun eigen aangifte foutloos konden invullen. Met behulp van een belastingadviseur is dit getal veel hoger. Wanneer je de aangifte zelf doet heb je een informatievoorsprong op een adviseur, dit omdat je natuurlijk je eigen situatie het beste kent. Een adviseur zal zich eerst moeten verdiepen in jouw situatie en door middel van vragen de juiste informatie moeten achterhalen. Wanneer uw belastingadviseur een fout maakt klopt de belastingdienst wel bij u aan.

Belastingadviseur uit Enschede

Zelf heb ik goede ervaringen met een belastingadviseur uit Enschede. Ze denken goed mee en zijn helder in de afspraken die ze maken. Wat mij ook erg goed bevalt is dat ik altijd een vast aanspreekpunt heb zodat er geen onduidelijkheid ontstaat. Ze houden mij goed op de hoogte van alle ontwikkelingen, op deze manier houd ik zelf inzicht in mijn cijfers.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén