Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Tips voor als je gaat verhuizen naar Enschede

Enschede is een super gezellige stad om in te wonen. Hiernaast heb je vele voorzieningen en mooie plekken om te bezoeken. Het is een veelzijdige stad vol met natuur, restaurants en vele uitgaansmogelijkheden. Ook kan je wel zeggen dat Enschede een mooie stad is om te winkelen. Je kan er menig winkels vinden zoals speciaalzaken, lokale boetiekjes en natuurlijk de bekende winkelketens. Hiernaast zijn er verschillende musea zoals het het Rijksmuseum Twente. Ben je van plan om te verhuizen naar Enschede? Hier een aantal tips die je niet mag vergeten als je verhuist naar deze mooie stad.

Inschrijven bij de gemeente

Om een hoge boete te voorkomen moet je je op tijd inschrijven bij de gemeente. Dit kan pas 4 weken voor de verhuizing. Als dit vergeten wordt kan je een boete riskeren van maar liefst €325,-, dit is natuurlijk erg zonde!

Parkeervergunning

Op vele plekken binnen de singels van Enschede geldt betaald parkeren. Als je in dit gebied wilt gaan wonen kan je een parkeervergunning aanvragen. Hiervoor moet je een bewonersvergunning hebben die je kan aanvragen bij het stadskantoor. Ook is er tegenwoordig de mogelijkheid om het online aan te vragen. Een parkeervergunning is alleen maar nodig als je gaat wonen in zone 1 t/m 8.

 

Twents

Om toch een beetje goed te integreren in de Twentse cultuur is het handig om een woordje Twents te kunnen praten. Natuurlijk spreekt iedereen Nederlands maar hoe handig is het als je ook kan communiceren in het Twents. Enschede in het Twents is bijvoorbeeld Eanske, altijd leuk om te weten!

Verhuizing zelf

Je wilt natuurlijk dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Daarom is het altijd handig om van te voren na te denken wat er hiervoor nodig is. Ga je bijvoorbeeld verhuizen naar een appartement op een hogere verdieping. Dan is een verhuislift huren erg handig. Dit scheelt een hoop tijd en moeite!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén