Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Steeds meer scootmobiel verkeer in de binnenstad van Enschede

Steeds meer scootmobiel verkeer in de binnenstad van Enschede

Is het je ook opgevallen dat we steeds meer scootmobiel verkeer waarnemen in de binnenstad van Enschede? An sich enigszins logisch. Ons hele land vergrijst. En Enschede is daar geen uitzondering op.

Enfin, al dat scootmobiel verkeer brengt wel wat problemen met zich mee. Scootmobiel rijders mogen in principe vrijwel overal komen, op de stoep, en zelfs binnen gebouwen zoals winkels, het gemeentehuis van Enschede en supermarkten. Als je niet uitkijkt wordt je nog voor je sokken gereden! Enfin, bij deze daarom een opfrisser voor nieuwbakken scootmobiel rijders, omtrent de regelgeving van het gebruik van de scootmobiel.

Een scootmobiel mag op de stoep en bijv. in het winkelcentrum niet harder dan 6 KM per uur (bron: www.fastfuriousscooters.nl/scootmobiel/). Dat is de maximum snelheid. Echter, gezond verstand geeft aan dat je gewoonweg rekening dient te houden met de snelheid van de voetgangers. Weet ook dat op de stoep, de verkeersregels van voetgangers voor jou gelden. Ga je met een vriend of vriendin op stap, tevens een scootmobiel rijder? Ga dan NOOIT naast elkaar rijden. Dit is verboden en daarbij natuurlijk zeer irritant wanneer je de weg verspert voor andere voetgangers of fietsers. Het spreek verder voor zich dat je niet beschonken achter het scootmobiel stuur gaat zitten. En ook gebruik van toestellen zoals smartphone tijdens het rijden is uit den boze. In de avond dien je gebruik te maken van verlichting en idealiter ook een reflecterend hesje te dragen o.i.d. Bij het parkeren geldt, dat je in principe overal mag parkeren waar fietsen dat ook mogen. Dus ook op de stoep, maar je mag natuurlijk niet de weg versperren, dus ook hier gebruik graag je gezond verstand.

Dat waren wel de meest belangrijke regels voor scootmobiel rijders die wij helaas nog maar al te vaak zien misgaan hier in Enschede. Overigens nu we het toch hebben over ‘nieuwe’ vervoermiddelen, de elektrische fiets is ook hier in Twente enorm in trek. En niet zonder reden, elektrische fietsen nemen veel van de nadelen van normale fietsen weg, zoals bijv. tegenwind ploeteren. Enfin indien je nog genoeg mobiel bent, is het aanschaffen van een e-bike, bijv. hier, zeker het overwegen waard.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén