Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Accessoires en sieraden gids voor Enschedese vrouwen

Accessoires en sieraden gids voor Enschedese vrouwen

Ze zeggen dat Amsterdam de mode hoofdstad is van ons land. De administratieve hoofdstad is het zeker daar valt niet over te twisten, maar de mode hoofdstad? Nee, ik ben het er niet mee eens. Als ik zo rondkijk in het straatbeeld hier in Twente, dan zie ik veel hippe vrouwen, echte trendsetters.

Een trend die begonnen is bijv. in Enschede is het dragen van broches. Broches zijn natuurlijk zo oud als ongeveer de dinosauriërs, bij wijze van spreken. Maar in de jaren 80, 90 en 00 zag je deze amper meer. Het broche had een imago gekregen van oubolligheid. Geheel ten onrechte want het broche kan veel toevoegen aan je outfit. Enfin, lokale vrouwen uit Enschede hebben nieuwe leven geblazen in de broche. Zij gingen moderne broches dragen. En zodoende verspreide deze trend zich over heel Nederland. De broche is dus terug van heel lang weggeweest. Broches die voldoen aan de huidige modetrends vind je online bij ikbensieraden.nl. Voor iedereen is er wel wat wils qua broches, er zijn honden broches, tulpen broches en ook cactus broches.

Enfin, specifiek voor de mannen zijn er dan reversspelden. Dit is de mannelijke variant van de broche. Ideaal bijv. om op je pak te spelden naar werk. De reversspelden zijn ietwat meer ingetogen t.o.v. de broches voor de vrouwen. Een overzicht van wat voorbeelden kan men hier vernemen: ikbensieraden.nl/mannen-sieraden-kopen/reversspelden/.

Een andere trend die hier begonnen is in Twente, zijn statement kettingen. Iedereen is wel bekend met het sieraad, de ketting. Maar statement kettingen zijn extravagante kettingen. Kettingen die in het oog springen. Vaak ook met boheemse inslag. De tijden van zilveren minimalistische ingetogen kettinkjes lijken voorlopig wel voorbij te zijn. Daarbij zijn multilagen kettingen in korte tijd erg populair geworden. Dit zijn twee of zelfs drie in een kettingen.

Qua armbandjes zijn op dit moment vooral leren armbandjes erg populair. En wanneer het aankomt op oorbellen is goudkleurig de geprefereerde variant van het moment. Enfin, we hebben je met deze tips voor zien te hebben van de broodnodige mode inspiratie.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén