Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Steeds meer Enschedeërs importeren auto

Steeds meer Enschedeërs importeren auto

We signaleren een trend dat bewoners uit de omgeving Enschede, voor hen auto behoeftes steeds vaker de grens overgaan. Waarom? Welnu, laten we eerlijk zijn mensen uit de regio Twente betalen liever niet te veel. Wie wel? En het is vandaag de dag zo dat de auto prijzen de pan uitrijzen hier in Nederland. Duitsland is erg dichtbij voor ons, en dit is het beloofde auto land. Waarom zou je nog in eigen land kopen als een half uur rijden je dezelfde auto, vaak nog luxer uitgevoerd ook, duizenden Euro’s goedkoper kunt bemachtigen?

Enfin, hoewel de auto import trend landelijk is, is deze meest voelbaar in de grensregio’s waaronder Twente, omdat Duitsland natuurlijk zo dichtbij is. Het is als de kat om het spek binden, pal naast ons ligt het auto paradijs. Indien je mij niet gelooft, kijk een op AutoScout24 Duitsland of Mobile.de, daar vind je tal van advertenties. En vergelijk dan de prijzen met Nederland. Je zult je ogen niet geloven.

Sceptici zullen zeggen, leuk en aardig, maar bij import komen toch kosten kijken? Ja dat is natuurlijk zo, bij een auto import zal je bepaalde kosten maken die je niet hebt bij kopen in eigen land. Een volledig overzicht van alle kosten vind je overigens hier: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/. Met name de BPM is tricky. Je mag deze volgens de belasting autoriteiten namelijk op meerdere wijzen berekenen. En die verschillende methodes komen natuurlijk tot verschillende eindbedragen. Leuker kunnen we het niet maken… Enfin, als niet belasting of niet BPM expert zijnde best wel lastig om tot het laagst mogelijke legale bedrag te komen. Er zijn calculators online te vinden die je kunnen helpen, zoals te vinden op deze website. Anderzijds kun je er een expert naar laten kijken. Kost natuurlijk wat maar over het algemeen verdient zich dit dubbel en dwars terug.

Met betrekking tot BTW is het zo dat als de auto ouder dan 6 maanden is, en meer dan zesduizend kilometer reeds afgelegd heeft, dan hoef je in Nederland geen BTW meer te betalen indien reeds betaald in Duitsland. Om die reden zijn met name tweedehands wagens uit Duitsland enorm populair.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén