Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Steeds meer ‘Fast en Furious’ auto’s te zien in omgeving Enschede

Soms zie je wel eens een auto voorbij rijden, die je hoofd doet omdraaien. Denk aan auto’s in de stijl van de game Need for Speed of de film de Fast en de Furious. Dit soort auto’s noemen we getunede of gestylde auto’s. Cartuning en carstyling is de bezigheid waarbij men geen genoegen neemt met de auto zoals deze geleverd wordt door de dealer, maar men actief onderdelen gaat vervangen om of het uiterlijk van de auto te veranderen of de performance te verbeteren. Enfin, hoewel cartuning en styling een landelijke rage is al jarenlang. Zien we dat het met name erg populair is in het oosten van het land. In dit artikel zullen we je de beginselen van deze bezigheid nader verklaren die zoveel van onze streekgenoten bezig houdt.


Waar het allemaal begint is bij het kopen van auto onderdelen. Tegenwoordig doen de meeste cartuners en stylers dit online. Er zijn nog wel fysieke cartuning garages natuurlijk ook in de provincie Twente, maar de beste prijzen vind je over het algemeen online. Bij webwinkels zoals carstyle.nl kan men gemakkelijk vanuit de luie stoel onderdelen vinden specifiek voor jouw type auto en model en die worden dan netjes bij je thuis afgeleverd.

Een voorbeeld van een populaire carstyling aanpassing is het vervangen van de grill. De grill wordt ook wel gezien als de neus van de auto. Dit zou je dus kunnen zien als een ‘nose job’ maar dan voor de auto. Het bepaalt voor een groot deel het aanzicht van de auto omdat het zo prominent aan de voorkant van de bolide bevindt. Wat voorbeelden van stijlvolle grillen kan men hier vinden: https://www.carstyle.nl/exterieur.html/grill.html. Een andere populaire carstyling operatie die wij zien is het vervangen van de uitlaten. Wellicht minder prominent, maar naast een strakkere look van de uitlaat, is het geluid dikwijls een stuk beter met een professionele top kwaliteit uitlaat. Zo sla je twee vliegen in een klap, de achterkant van de auto ziet er beter uit met de nieuwe uitlaat, en het geluid dat de uitlaat produceert is indrukwekkend(er). Maar er zijn nog letterlijk honderden andere dingen die men kan aanpassen aan de auto. En dit is dus wat veel van onze streekgenoten bezig houdt vandaag de dag.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén