Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Niet alleen voor paal in de Grolsch Veste

Onlangs werd er nogal wat ophef gemaakt over het feit dat er in het nieuwe Twente stadion een aantal plekken kwamen met slecht zicht. Het zicht vanaf ongeveer 200 nieuwe plekken wordt belemmerd door een aantal palen waar van te voren geen rekening mee was gehouden. Heel vervelend allemaal maar gelukkig lijkt FC Twente nog op tijd te zijn om een alternatief te bieden.

Wat me opvalt is dat veel media hier op een wijze aandacht aan besteden alsof het groot nieuws is. Uit eigen ervaring weet ik echter dat een groot deel van de eredivisie stadions in Nederland een aantal palen heeft om de dakconstructie te kunnen dragen.

Gelredome

Het moderne Gelredome in Arnhem heeft een aantal palen nodig om de dakconstructie de dragen. Dit stadion heeft een dak dat ook gesloten kan worden. Hierdoor zal het gewicht van de dakconstructie hoger zijn dan bij een klassieke oplossing.

Philips stadion

Bij PSV zijn er ook enkele palen geplaatst om het dak te dragen. Op de tweede ring staan deze palen bijna vooraan. Doordat de in/uitgang achter de palen is gemaakt hebben zo weinig mogelijk mensen hier last van.

De vijverberg

Op de vijverberg in Doetinchem staan rond het gehele veld een boel palen. Doordat de palen ver voor in het vak staan wordt de uitzicht voor een boel mensen belemmert.

Abe Lenstra stadion

Een aantal Heerenveen supporters staat zo te zien ook voor paal. De palen staan halverwege de tribune op de korte zijde. Wat opvalt is dat het best een groot aantal palen zijn.

Parkstad Limburg stadion

Bij Roda JC heeft een klein gedeelte van de toeschouwers last van een paal. Alleen in de hoeken van het stadion is een extra versteviging voor de dakconstructie nodig.

Nieuw Galgenwaard

Hoewel in Utrecht voor niemand het zicht op het veld belemmerd wordt door de palen zijn ze er wel degelijk aanwezig.

Kras stadion Volendam

Ook bij de kersverse eredivisionist Volendam vinden we een boel palen langs het veld. Er zullen vast niet al te veel mensen last van hebben gezien de grootte van de tribunes.

Grolsch Veste

Het was blijkbaar niet bedoeld maar enkele supporters in Enschede zullen ook tegen een paal aan moeten kijken. Het viel me overigens op dat de palen niet op de tekening gestaan zouden hebben maar momenteel wel op de 3D panorama staan. Maar misschien is deze later aangepast.

Hopelijk is het een troost dat de supporters die “voor paal zitten” niet de enige in Nederland zullen zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén