Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Mondhygiënist in Enschede

Wat doet nou een mondhygiënist? Een mondhygiënist doet verschillende behandelingen. Een aantal van die behandelingen zijn: reguliere mondhygiëne (ook voor kinderen vanaf 3 jaar) , gebitsreiniging, paradontitis, implantaten plaatsen en tanden bleken.

Hoe kan jij je gebit gezond houden?

Om je gebit gezond te houden kan je heel veel dingen doen. Om mee te beginnen, tandenpoetsen. Als je op de juiste manier poetst, zorg je ervoor dat je je etensresten en tandplak verwijdert. Het advies is om de 3B’s te hanteren, dit zijn: binnenkant, buitenkant en bovenop. Door deze manier van poetsen hanteer je een goede manier om je gebit schoon te houden. Door ’s morgens en ’s avonds goed je tanden te poetsen, voor minimaal 2 minuten zorg je ervoor dat veel bacteriën uit je mond zijn.

Flossen is ook een goede manier om je tanden schoon te houden. Door te flossen zorg je ervoor dat je verstopte etensresten weghaalt, maar ook de opbouw hiervan. Ook zorgt het voor een stralende lach, want door te flossen haal je restjes weg die jij niet in de spiegel kan zien!

Waarom moet je naar de mondhygiënist?

Door naar de mondhygiënist te gaan, ben je preventief bezig met het voorkomen van tandvleesproblemen (ontstekingen) en cariës oftewel gaatjes. Er wordt aangeraden om om de 3 tot 6 maanden een bezoekje te brengen aan de mondhygiënist. Voor kinderen worden de behandelingen tot hun 18e levensjaar vergoed door de basisverzekering! Vaak word je door jouw tandards doorverwezen naar de mondhygiënist. Die zien vaak tijdens de reguliere controlebehandelingen vaak een aantal dingen waar de mondhygiënist in gespecialiseerd in is

mijn eigen ervaring bij de mondhygiënist

Zelf heb ik ook te maken gehad met de mondhygiënist. Ik wilde al een tijdje mijn tanden laten bleken, maar heb veel getwijfeld. Tegenwoordig zijn er veel louche bedrijven die een wondermiddeltje hebben om je tanden binnen de kortste keren stralend wit te krijgen, en daar wilde ik niet aan beginnen. Via een kennis kwam ik terecht bij de mondhygiëniste in Enschede.

Door een goed gesprek met de mondhygiënist heb ik uiteindelijk de knoop doorgehakt om bij haar mijn tanden te laten bleken. Ik heb dit gedaan via de manier ‘stoelbleken’. Ik vond dit een hele prettige manier en het resultaat was top!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén