Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Mangu uit Mijn Tent is Top

Gisteravond werd tijdens de uitzending van Mijn Tent is Top duidelijk dat Mangu het veld moet verlaten. De jury was onverbiddelijk in haar oordeel. Max heeft het gastheerschap niet onder de knie en Gina zou de keuken niet kunnen leiden.

Elke beslissing in een dergelijk programma is natuurlijk aan discussie onderhevig. Daarom volgen hier een aantal punten waarom de jury gelijk heeft en een aantal punten waarom niet.

Waarom het terecht is dat Mangu er uit gaat

Hoe je het ook wendt of keert het restaurant in Enschede had tot nu toe flink wat slechte beoordelingen gescoord. Het dieptepunt was natuurlijk de recensent die het eten niet binnen kan houden.

Ook in het vorige juryberaad waarin kennis van je eigen zaak werd getest scoorde Mangu niet goed.

Mangu kwam nogal eens in het programma met een zaak vol boze klanten, chagrijnige personeel en twee gestreste eigenaren.

Ze haalden een groot gedeelte van de omzet uit het café gedeelte van de zaak. Terwijl het programma er (voornamelijk) op is gericht om een toprestaurant neer te zetten.

Wanneer we naar de concurrentie kijken lijkt het er op dat de rest het allemaal niet veel beter heeft gedaan. Maar we moeten ook de conclusie trekken dat niemand het slechter heeft gedaan als Mangu. Dit heeft natuurlijk tot gevolg dat je er uit vliegt.

Waarom Mangu door had gemoeten

Mangu heeft ondanks alle negatieve publiciteit ook een aantal goede jurybeoordelingen gehad. Vooral het concept was goed doorgevoerd en Gina heeft laten zien dat ze wel kan koken tijdens de Jamie Oliver test.

Ondanks dat de zaak in het programma soms slecht naar voren kwam hebben ze wel een uniek concept weten neer te zetten. Het is uiteindelijk de zaak geworden met de meeste persoonlijkheid. En in mijn ogen ook nog steeds met de meest potentie.

Ook al komt een groot deel van de omzet uit het café uiteindelijk was Mangu wel uitermate winstgevend. Bij de concurrentie was dit vaak niet het geval. Ik heb het gevoel dat bij de keuzes die in het programma gemaakt worden de nadruk (terecht) ligt op de prestaties in de keuken en het gastheerschap. Maar het is natuurlijk een stuk gemakkelijker om met twee keer zo veel personeel goed op deze punten te scoren. Wat dat betreft is het appels met peren vergelijken. Een punt waar de jury erg gemakkelijk overheen stapte.

Dat een groot deel van je omzet uit je café komt is misschien niet de focus van het programma maar wanneer zoiets je sterke kant blijkt te zijn, getuigt het slechts van goed ondernemerschap dat je deze kant weet uit te buiten.

De concurrentie doet het dan misschien iets beter tijdens de jury beraden. De potentie van enkele van deze tenten is volgens mij niet echt al te hoog. Veel van deze tenten voegen mijn inziens niet veel toe aan de lokale horeca. Mangu heeft wel duidelijk een onderscheidend karakter.

CONCLUSIE

Je kunt natuurlijk allerlei conclusies trekken over de (on)eerlijkheid van deze beslissing maar het harde feit is gewoon dat Mangu uit het programma ligt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén