Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Krullen laten knippen volgens de CG-methode?

Wel eens een vrouw gezien met een volle bos krullen die ook nog eens glansde? Je hebt dan vast wel eens afgevraagd of dit ook mogelijk is met jou krullende haar? Goed nieuws, ook met jou haar is dit mogelijk! De Curly Girl Methode is op het moment ‘de methode’ voor krullend haar. Het behandelen van krullen gaat anders dan het behandelen van stijlhaar. Hoe dit in zijn werkt gaat en of het toepasbaar voor jou is lees je hier!

De Curly Girl methode

Je hebt er vast wel eens van gehoord de Curly Gril methode, ook wel de CG-methode genoemd. Het is een methode die het best werkt bij natuurlijk krullend haar. In principe is het voor iedereen en elk haartype mogelijk om deze methode toe te passen. Het is wel zo dat het effect niet bij iedereen het zelfde is. Elk haar is anders en het is daarom belangrijk dat je naar een kapper gaat die hier verstand heeft.

Hoe begin je?

De CG-methode is geheel natuurlijk en het is belangrijk dat alle slechte ingrediënten uit je haar zijn. Je begint daarom met de ‘final wash’. Het is van belang dat je hierbij een shampoo gebruik die geen siliconen, minerale oliën, wax of alcohol bevatten. Let op, er moet nog wel sulfaat inzitten tijdens deze laatste wasbeurt! Iets wat je verderop in de methode nooit weer mag gebruiken.

Type haar

Na dat je haar compleet schoon is, kun je pas echt zien wat voor een type krullen je hebt. Je kijkt hierbij naar dichtheid, dikte, krultype en elasticiteit. Aan de hand van wat hier uitkomt kun je gaan kijken welke producten voor jou het meest geschikt zijn. Het is van belang dat je je hierin goed laat adviseren om zo tot het beste resultaat te komen.

Gespecialiseerde kapper

De CG-methode is een relatief nieuwe en complexe methode. Wanneer je niet weet wat je aan het doen bent zal het effect niet zijn zoals je wilt. Daarnaast heeft het knippen van krullen ook een hele andere aanpak nodig dan bij stijlhaar. Het is je daarom aan te raden dit te laten doen bij een kapper die zich hierin gespecialiseerd heeft. De Krullen kapper in Enschede merkte dat hier steeds meer vraag naar kwam en heeft zich hier in gespecialiseerd. Door hun specialisatie kunnen ze je een advies op maat geven en heb jij je krullen altijd perfect zitten!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén