Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

De perfecte vloer voor veel verschillende situaties

Als je je huis aan het verbouwen bent of je wilt het gaan renoveren dan kan het zijn dat je je vloer gaat vervangen. Nu zijn er vele opties om dit te gaan doen, alleen is er één soort vloer wat de perfecte vloer is voor veel verschillende situaties: de pvc vloer.

Wat is een pvc vloer?

Een pvc vloer is een kunststof vloer en is afkomstig van Polyvinylchloride. Het wordt veelal toegepast in allerlei branches in de industrie om hout en beton te vervangen. Zo ook bij vloeren en is een bijzonder geschikt materiaal. Een pvc vloer is volledig houtvrij en is een kunststof dat bij hitte zacht wordt.

Een pvc vloer heeft vele voordelen, het biedt namelijk grote keuze in kleuren en stijlen. Het is een makkelijk te onderhouden vloer en past eigenlijk in elk soort huis en interieur. De PVC vloer heeft een glad oppervlak, dit is een groot voordeel omdat het zo goed tegen vocht kan. Een ander voordeel is dat de pvc vloer een stuk sterker materiaal is dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl en hierdoor gaat de pvc vloer een stuk langer mee. En mocht je in een tussenwoning wonen, de pvc vloer is zeer geluiddempend en dus erg geschikt voor deze woningen.

Trends en kosten

Er zijn verschillende trends in de pvc vloerenmarkt. Ik was laatst bij een bedrijf dat pvc vloeren in enschede verkoopt en zij gaven me een erg goed en deskundig advies over de trends. Denk hierbij aan visgraat en de Hongaarse punt. De visgraat is een tijdloze en erg populaire keuze tegenwoordig en de Hongaarse punt is een relatief nieuwe trend binnen de markt.

Over het algemeen is bijvoorbeeld een laminaat vloer iets goedkoper dan een pvc vloer. Echter kun je beter gaan voor een pvc vloer, omdat deze beter bestand is tegen water en je deze makkelijker kunt schoonmaken. Ook kan een pvc vloer veel beter tegen vocht en gaat het een stuk langer mee.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén