Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Inzage in je cijfers

Ondernemen is natuurlijk hard werken en een gezonde dosis creativiteit. Maar als ondernemer is een ander aspect erg belangrijk en dat is inzicht. Met name inzicht in je financiële situatie. Iedere keuze die je maakt dient onderbouwd te zijn met cijfers. Een gezond stappenplan voor je beslissingen werkt als volgt:

  • Is het commercieel aantrekkelijk om de keuze te maken? Met andere woorden ga je er meer door verkopen?
  • Wat is het verwachtte effect van de stap die je wil gaan maken? Wat levert het op qua extra werk cq omzet. Zodra je deze inschatting hebt gemaakt dien je in kaart te brengen wat dit voor effect voor de organisatie heeft. Is er voldoende capaciteit en kwaliteit aanwezig om te kunnen leveren? Of dient er eerst op dit vlak een stap gemaakt te worden?
  • Is het financieel haalbaar en verstandig om de beslissing te maken? Zijn er voldoende middelen binnen het bedrijf om dit te doen? Of kost het meer dan het oplevert.

Deze beslissingen structuur wordt door veel ondernemers gebruikt om complexe keuzes om te zetten in duidelijke stappen. Vooral bij de laatste stap is het van belang om inzicht te hebben in je financiële situatie. Naast een gedegen boekhouding waarbij de cijfers kloppen wordt het steeds belangrijker om de cijfers zo te verwerken dat je snel en effectief de cijfers uit kunt lezen van een dashboard. Zodoende wordt je boekhouding geen verslaglegging van het afgelopen jaar maar een middel om snel en onderbouwd beslissingen te nemen gedurende het hele jaar.

Boekhouder in Enschede

Wij kiezen er vaak voor om een lokale partner in de arm te nemen wanneer het gaat om financiële inzage. Door de contacten persoonlijk te houden kun je snel schakelen en zo af en toe eens sparren met elkaar. In ons geval kozen we voor een ervaren boekhouder in Enschede.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén