Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Hoe kan je meer energie besparen?

Doe lichten die niet nodig zijn uit. Dit is de gemakkelijkste stap om meer energie te besparen en je rekening te verlagen. Daarnaast kun je ook LED-verlichting gebruiken. De beste bron voor licht is natuurlijk licht. Een enkel raam op het zuiden kan 20 tot 100 keer zoveel licht geven. Schakel plafondlampen in werk- en hobbyruimtes en in keukens uit. Gebruik in plaats daarvan tafellampen en railverlichting of onderbouwlampen. Je dak isoleren is ook een goed plan. Het dak verliest 30% van de warmte in een huis zonder isolatie. Temperatuurschommelingen zijn ook een grote factor omdat je de verwarming vaker aan zet. Dit zal geen probleem zijn als het huis dakisolatie heeft. Dit resulteer in lagere energiekosten.

Voordelen van muurisolatie

Je muur isoleren verhoogt het thermisch comfort. Thermisch comfort verwijst naar het vermogen van een woning om een ​​comfortabele temperatuur te behouden, ongeacht het weer. Een van de voordelen van buitenmuurisolatie is dat het de binnenkant van je huis op de ideale temperatuur kan houden. Het verlaagt ook je energierekening. Het energieverbruik wordt aanzienlijk verlaagd wanneer de warmte in je huis wordt vastgehouden. Een vrijstaand huis met vier slaapkamers kan naar verwachting wel 500 euro per jaar besparen op energieverbruik wanneer 90 mm EPS in een massieve bakstenen muur wordt geïnstalleerd. Buitenmuurisolatie is kostenbesparend. Je wooncomfort en energiekosten worden sterk beïnvloed door muurisolatie. Het is koeler in huis als de muren niet geïsoleerd zijn. Daarnaast heb je meer kans op geluidsoverlast. Je moet al je muren isoleren, inclusief de scheidingswanden. Een scheidingswand kan op verschillende manieren en met verschillende materialen worden geïsoleerd.

Waarom is het belangrijk om het dagelijkse gedrag aan te passen?

Je hoeft niet de deur uit om energiezuinige apparatuur te kopen om het energieverbruik in je huis te verminderen en je energiebesparingen te maximaliseren. Het uitschakelen van lampen en apparaten wanneer ze niet in gebruik zijn, is een eenvoudige manier om energie te besparen. Je kunt ook energie besparen door huishoudelijke taken met de hand te doen. Zo kun je je kleding in de openlucht drogen in plaats van ze in de droger te doen. Daarnaast kun je de afwas met de hand afwassen. Het lager zetten van de verwarming van je thermostaat in de winter en het minder gebruiken van je airconditioner in de zomer zijn gedragsveranderingen met het grootste potentieel voor besparingen op nutsvoorzieningen. De uitgaven voor verwarming en koeling zijn goed voor ongeveer de helft van de energierekeningen van een gemiddeld huishouden. Daarom zal het verlagen van de intensiteit en frequentie van verwarming en koeling het meeste geld besparen. Je kunt tools gebruiken om erachter te komen waar het grootste deel van je elektriciteit in je huis naartoe gaat en welke apparaten dagelijks de meeste elektriciteit gebruiken.

Slim inkopen: energiezuinige apparaten

Huishoudelijke apparaten zijn goed voor ongeveer 13 procent van het totale energieverbruik in woningen. Houd twee cijfers in gedachten: de initiële aankoopprijs en de jaarlijkse onderhoudskosten bij het kopen van een apparaat. Zoek naar het energiezuinige logo wanneer je op zoek bent naar een energiezuinig apparaat. Dit is een garantie dat het apparaat tijdens gebruik en stand-by minder energie zal verbruiken dan reguliere versies. De hoeveelheid bespaarde energie is afhankelijk van het apparaat. Gecertificeerde wasmachines gebruiken 25% minder energie en 45 procent minder water dan standaard wasmachines. Energiezuinige koelkasten verbruiken slechts 9% minder energie. Dit zijn enorme besparingen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén