Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Een stralende lach door het bleken van je tanden

Veel mensen worden onzeker doordat ze gele tanden hebben. In Enschede is de mogelijkheid om je tanden te bleken. Door dit professioneel te doen kun je dit op een veilige manier doen zodat er geen problemen met je gebit ontstaan. Denk hierbij aan gevoelige tanden. Alleen hoe word de gele kleur eigenlijk veroorzaakt?

Oorzaken gele tanden

Om te beginnen zijn natuurlijke tanden niet wit. Het tandglazuur is  wel wit, maar dit schijnt een heel klein beetje door. Daardoor zie je het tandbeen er een beetje doorheen. Dit veroorzaakt een gele kleur. De mate waarin je tandglazuur doorschijnt is genetische bepaald. Hebben veel familie leden gele tanden? Dan is de kans groot dat ook jij dit krijgt.

Wat je eet en drinkt heeft een grote invloed op de kleur. Door minder zure dranken en voeding te consumeren kun je verdere verkleuring voorkomen. De zure zorgen er namelijk voor dat het glazuur op je tanden oplost. Verder moet je oppassen voor kleurstoffen. Deze veroorzaken niet alleen een gele kleur, maar kunnen ook een vlekkerig aanzien geven.

Een andere bekende oorzaak is roken. De nicotine laat niet alleen vlekken achter op je handen, maar veroorzaakt ook een donkerbruine aanslag op je tanden. Hoe langer je rookt hoe meer aanslag je krijgt en hoe lastiger deze aanslag te verwijderen is. Een minder bekende oorzaak is medicijn gebruik, dit is per medicijn gebruik verschillend en kan net zoals met antibiotica een tijdelijke verkleuring zijn.

Hoe kun je verkleuring voorkomen?

Naast de bovengenoemde dingen te minderen is het belangrijk om je gebitshygiëne goed te onderhouden. Dit betekent niet alleen twee keer per dag poetsen, maar ook flossen en regelmatig de tandarts bezoeken. Als je dit niet doet ontstaat er namelijk tandplak. Ook kan de juiste tandpasta helpen. Willen deze dingen niet helpen dan kun je zoals bovenaan genoemd je tanden laten bleken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén