Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

NOS verslaggevers kunnen niet genieten

Gisteravond deed F.C. Twente goede zaken in de UEFA cup door in de poulefase Racing Santander te verslaan. Voor supporters natuurlijk een prachtige ervaring.

Een traditie die veel supporters waarschijnlijk wel met mij delen is om na het stadionbezoek van een spannende/goede/belangrijke wedstrijd even de samenvatting te bekijken. Even nagenieten zeg maar.

Gisteravond werd het nagenieten echter flink de kop ingedrukt door de NOS verslaggever die sprak over een povere wedstrijd. Als Twente supporter ben ik al lang gewend aan het feit dat Twente niet altijd breed wordt uitgemeten in de wedstrijd. Daarnaast realiseer ik me ook al te goed dat ik niet in staat ben om een wedstrijd van F.C. Twente onpartijdig te bekijken. Met dit in het achterhoofd ben ik de overwinning maar gewoon gaan vieren.

Een ander gebruik van mij is om op verschillende media de verslaggeving over de wedstrijd terug te lezen. Tot mijn verbazing bleken andere gezaghebbende sportredacties een volledig andere wedstrijd te hebben gezien dan de verslaggever van de NOS. Vooral de manier waarop de eerste helft werd omschreven was typerend:

Om te beginnen te interpretatie van de NOS (van de website):

Nos

“FC Twente is de strijd in groep A van het UEFA Cup-toernooi begonnen met een benauwde zege op Racing Santander. De nummer veertien van Spanje werd in een matig duel in Enschede met 1-0 geklopt.

Nadat Mohamed Tchité in de openingsminuut de arbiter had getest (hij kreeg geel voor zijn schwalbe) ging Twente op zoek naar de 1-0. Die kwam er al na zes minuten door een rake kopbal van Romano Denneboom.

De bliksemstart deed Twente geen goed. De ploeg combineerde te traag, vond geen openingen in de Spaanse verdediging en leed veel balverlies. Omdat ook Racing (vier goals in zeven competitieduels) er aanvallend weinig van bakte, viel er lange tijd maar weinig te genieten.”

Nu.nl

“Al na zes minuten kwam FC Twente op voorsprong. Kenneth Perez, betrokken bij de meeste aanvallen, gaf de voorzet, Romano Denneboom zorgde voor de afronding. De rechterspits deed dat koppend, op een wijze zoals hij dat eerder in het Europese seizoen bij Stade Rennes had gedaan.

De thuisclub gaf de voortvarende start een goed vervolg. FC Twente had het meeste balbezit en zorgde, in tegenstelling tot in eerdere wedstrijden dit seizoen, op de juiste momenten voor de versnelling. Het bracht de Spaanse opponent bij vlagen in grote verlegenheid.”

Voetbal International

“De snelle openingstreffer van Romano Denneboom was een magere oogst van het overwicht. De aanvaller had na zes minuten de bal uit een voorzet van Kenneth Perez knap achter Santander-keeper Fabio Coltorti gekopt. Met een af en toe ongrijpbare Eljero Elia was FC Twente op eigen veld een half uur heer en meester geweest en had de thuisploeg een ruimere marge verdiend. Kansen voor onder meer Perez bleven echter onbenut.”

Trouw

Hoewel de Trouw ook wat minder enthousiast is vonden ze wel dat e rnog genoeg te beleven was.

“FC Twente kreeg in de Grolsch Veste waar het op hoopte: een vroege goal. Al in de zesde minuut kon Romano Denneboom na een voorzet vanaf links de bal binnenknikken achter de Spaanse doelman Fabio Coltorti. Gesteund door de voorsprong tikte Twente de bal rustig rond om via Denneboom en Eljero Elia op de vleugels de aanval in te zetten.”