Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Café de Kater

De volgende kroeg in deze reeks waarin cafés in Enschede worden beoordeeld is een Enschedese klassieker. Vandaag hebben we het namelijk over De Kater. De Kater is zo ongeveer het bekendste café van Enschede.

Waar ligt De Kater?

Voor degenen die het nog niet weten De Kater ligt centraal aan de Oude Markt (aan de westkant). Het ligt recht tegenover de voorkant van de grote kerk.

Bekijk de plattegrond van Enschede om De Kater te vinden »

Wat voor bier schenken ze er?

De Kater schenkt, zoals het ook hoort in Enschede, Grolsch. Daarnaast is er ook Hoegaarden, De Koninck, Leffe Blond en Grimbergen van de tap verkrijgbaar.

Hoe ziet De kater eruit?

De Kater heeft de uitstraling van een gezellig café met redelijk wat hout, een grote bar en zitjes. Naast de gezelligheid vindt je er ook wat chique elementen terug waarvan het spiegelplafond het opvallendste is. De Kater zit in een statig pand zoals die veel aan deze kant van de Oude Markt staan. Voor het café vindt je een groot terras.

Met hoeveel mensen kun je er goed terecht?

De Kater is een grote tent met redelijk wat zitplaatsen. Ook met een groep die wat groter is kun je hier terecht. Wanneer je met wat meer mensen bent zorg dan wel dat je vroeg bent en een tafel bezet. De meeste plekken bij de kater zijn namelijk ingericht voor wat minder grote gezelschappen. Hierdoor zijn de zitjes en grotere tafels al vrij snel bezet. Wanneer je met een klein gezelschap bent is het vaak nog wel mogelijk om een plaatsje te bemachtigen.

Wie komen er bij De Kater?

De Kater is voornamelijk het domein van studenten en ex studenten. Het trekt wel een erg breed publiek waardoor je het niet een studentenkroeg kunt noemen.

Update: Verbouwing 2008

Eind 2008 (of was het al 2009). Is de kater flink uitgebreid. Het naastgelegen pand (Het oude Grand Café) is er bij aan getrokken. Qua uitstraling en concept is er niet zo gek veel veranderd het is alleen een flink stuk groter geworden. Het er bij betrokken gedeelte heeft wel iets meer de uitstraling van een club dan het oude deel.

Contactgegevens

De Kater
Oude Markt 5
7511GA Enschede
053-4306004
info@dekater.com

De zaak is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 2.00 uur.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén