Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Carnaval in Enschede

Carnaval is een volksfeest wat volgens de oorspronkelijke traditie valt op zondag, maandag en dinsdag voorafgaand aan de vastentijd van 40 dagen. In Nederland is het van oorsprong een feest wat gevierd werd door katholieken maar eigenlijk is dit volksfeest de laatste jaren erg populair bij bijna iedereen. Carnaval wordt voornamelijk groots gevierd in het zuiden en oosten van Nederland. Zo dus ook in Enschede. In Enschede is niet het grootste feest maar wordt er wel ieder jaar een mooie optocht georganiseerd. De route van de optocht in Enschede loopt vaak door de binnenstad en eindigt dan aan de Molenstraat. Hier vindt dan vaak nog een prijsuitreiking plaats en een carnavalsfeest.

Vaak valt carnaval in de maand februari maar de voorbereiding voor dit volksfeest is al vele maanden eerder. Carnavalsvereniging zijn het hele jaar bezig met dit feest. Ze hebben vaak een thema waar alles op afgestemd wordt. Denk hierbij aan de kleding, versiering etc. Sommige verenigingen ontwerpen hun eigen merchandise om te zorgen dat zij een unieke presentatie hebben.

Tegenwoordig valt carnaval niet meer alleen op zondag, maandag en dinsdag maar wordt er op zaterdag ook al op meerdere plaatsen een feest georganiseerd in een grote feesttent. Tijdens deze tentfeesten zijn er ook bezoekers die verder niet actief zijn met carnaval gedurende het jaar maar gewoon zin hebben in een gezellig feest met wat drankjes. Hierdoor is het vaak ook erg druk tijdens de feesten en wordt er vaak een kaartverkoop gestart om te voorkomen dat mensen niet naar binnen kunnen omdat het te vol is.

Ben je gek op carnaval en ben je ook al maanden van te voren bezig met alles te regelen rondom Carnaval? Of zit je misschien wel bij een carnavalsvereniging en ben je ook al het hele jaar druk aan het bouwen aan een nieuwe carnavalswagen? Je aansluiten bij een carnavalsvereniging is erg leuk maar brengt ook een aantal verplichten met zich mee door het jaar heen. Zorg dus wel dat je zeker weet dat je hieraan kunt voldoen voor je je gaat inschrijven bij zo’n vereniging.

Voor de echte fanatiekelingen is het na een aantal dagen flink carnaval vieren wel nodig om even uit te rusten. Ze nemen dan ook vaak de dag na carnaval vrij om bij te komen van dit volksfeest. Eerst even een beetje uitslapen en daarna kunnen ze vaak wel een goed ontbijt gebruiken om te starten met de dag.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén