Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Zo kan je iemand beter verzorgen

Het verzorgen van een ouder persoon kan erg lastig zijn zowel fysiek als mentaal. Het is lastig om iemand waar we veel van houden te moeten verzorgen, het is mentaal zwaar iemand zo te zien. Ook fysiek is het zwaar werk, iemand wassen of uit bed helpen kan erg zwaar zijn. Ook voor de persoon die verzorgt wordt is het erg lastig. We willen het de persoon zo makkelijk en comfortabel mogelijk maken. De persoon die verzorgt moet worden ligt vaak grote delen van de dag op bed of de bank en heeft soms pijn daarom kan een seniorenbed een goede oplossing zijn. De verzorging van een persoon kan zowel voor de verzorger als de patiënt makkelijker gemaakt worden door verschillende hulpmiddelen te gebruiken. Deze maken het werk lichter en het leven van de patiënt comfortabeler.

Wat kan een patiënt allemaal nodig hebben?

Een persoon kan heel veel hulpmiddelen nodig hebben of gebruiken, wat de persoon nodig heeft hangt af van de activiteit die uitgevoerd moet worden en wat de lichamelijke status is van de persoon die verzorgt moet worden. Als de persoon niet meer mobiel is zal deze veel hulpmiddelen kunnen gebruiken waaronder een elektrische rolstoel. Voor de wat mobielere mensen kan een rollator een uitkomst zijn en weer zorgen dat de persoon toch weer wat beweegt en buiten komt. Buiten de beweging hulpmiddelen kan er veel nodig zijn in huis om het huishouden bij te houden of er simpelweg in te leven, denk aan handvatten voor het opstaan van de wc. Verder kan er ook gedacht worden aan een traplift of speciale bedden.

Wat kan ik nog meer doen om de zorg makkelijker te maken?

Niet alleen de aanschaf van hulpmiddelen maakt de zorg makkelijker ook de indeling van het huis of de manier waarop deze is ingericht kan een groot verschil maken. Het kan bijvoorbeeld makkelijk zijn als de patiënt of familielid dat verzorgt wordt beneden gaat slapen. De persoon hoeft niet meer zo vaak de trap op en af, dit is vooral handig in oude huizen waar er alleen op de eerste verdieping een wc is. Het kan ook noodzakelijk zijn om hulpstukken te bevestigen op de wc. Zodat de persoon zichzelf naar boven kan tillen met hulp van de steunen. Ook een juiste keukeninrichting kan het bewegen voor personen daar makkelijker maken. Makkelijke communicatie middelen zijn essentieel en belangrijk. Zorg bijvoorbeeld dat de noodnummers of nummers van hulppersonen makkelijk te zien en te vinden zijn.

Waar kan ik hulpmiddelen aanschaffen?

Hulpmiddelen kunnen op veel plekken gekocht worden. Zorg wel altijd dat je koopt bij een betrouwbare winkel. Je wilt immers niet dat de hulpmiddelen tijdens gebruik zorgen voor gevaar. Lokaal kan je vaak hulpmiddelen kopen bij een zorgwinkel of via een gemeentelijke organisatie. Via de gemeente kan je vaak verder geholpen worden. Sommige hulpmiddelen kan je vergoed krijgen. Dit hangt af van de gemeentelijke regels en je zorgverzekering. Wanneer dit geen goede uitkomst biedt, kan er ook online gekeken worden naar het juiste hulpmiddel. Online is alles te vinden en is het assortiment enorm. Je kan ook de prijzen en services met elkaar vergelijken. Zo vind je de beste producten voor de laagste prijs. Je kan zelfs vanuit België of Duitsland bestellen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén