Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Welke fysiotherapeut heb je wanneer nodig?

Wanneer je lichamelijke klachten hebt kom je vaak snel uit bij een fysiotherapeut. Je kunt voor allerlei klachten terecht bij de fysiotherapeut. Het kan zijn dat je last hebt van je spieren of gewrichten, een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten of herstellen moet na een operatie. Er zijn echter nog veel meer redenen waarom je een fysiotherapeut opzoekt. Fysiotherapeuten zijn zich steeds meer aan het specialiseren de laatste jaren. Het kan je dan ook niet ontgaan zijn dat er tegenwoordig vele verschillende soorten fysiotherapeuten zijn. Maar welke fysiotherapeut behandelt nou wat? En welke past bij jou klachten? In deze blog behandel ik de meest voorkomende specialisaties.

Acupuncturist

Accupunctuur vind zijn herkomst 2500 jaar geleden in China. De Chinezen geloofden erin dat acupunctuur helpt bij het in balans houden van het lichaam. Bij acupunctuur worden dunne naalden in het lichaam geplaatst om klachten te verminderen. De naalden worden geplaatst op plekken waar zenuwen, spieren en bindweefsel zitten. Hierdoor komen lichaamseigen endorfinen vrij welke de bloeddoorstromen positief beïnvloeden. Acupunctuur kan onder andere helpen tegen hoofdpijn, vermoeidheid en rugpijn. Neem voor meer informatie eens een kijkje bij acupunctuur Enschede.

Geriatriefysiotherapeut

Speciaal voor de oudere mensen is er de geriatriefysiotherapeut. Wanneer mensen ouder worden komen er vaak meer lichamelijke klachten bij en worden ze minder mobiel. Dit komt vaak doordat ze minder (kunnen) bewegen. De geriatriefysiotherapeut is er om ouderen te helpen mobiel blijven, of weer mobiel te krijgen na bijvoorbeeld een operatie. De therapeut is er niet alleen voor de ouderen maar ook voor de familie. Zij worden geadviseerd over de behandelmogelijkheden, vooruitzichten en wat men zelf in het herstel kan bijdragen.

Manueel therapeut

Een manueel therapeut heeft tijdens de drie jaar lang durende specialisatie extra kennis opgedaan over de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten en in het bijzonder de wervelkolom. De therapeut gaat opzoek naar het gewricht of wervel die voor de lichamelijke klachten zorgt. Door onderzoek te doen op welke manier de bewegingsmogelijkheid beperkt wordt weet de therapeut precies welke techniek er toegepast moet worden. Vaak wordt er een korte maar krachtige manipulatie uitgevoerd waarbij de patiënt direct verlichting ervaart. Behalve dat de manueel therapeut een belangrijke functie bij het herstel heeft moet de patiënt zelf vaak oefeningen doen om het maximale uit zijn herstel te halen.

Algemene fysiotherapeut

Er bestaat natuurlijk ook nog een ‘gewone’ fysiotherapeut. Hier kom je vaak eerst terecht voordat je wordt door gewezen naar een specialist. De fysiotherapeut zal allereerst een indicatie maken en kijken wat voor een behandeling nodig is. Mocht het nodig zijn om door verwezen te worden naar een specialist zal de fysiotherapeut dit samen met je bespreken. In veel gevallen kun je terecht bij de praktijk zelf dooradat men deze zelf in huis hebben. Neem anders is een kijkje bij fysiotherapie Oldenzaal, zei hebben verschillende specialisten in huis.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén