Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Wat is letselschade en hoe maak je een claim?

De meeste mensen krijgen er op een bepaald moment in hun leven mee te maken: letselschade. Je bent rustig aan het autorijden en het gaat opeens compleet mis. Je beseft je dat je opeens slachtoffer bent. Niemand gaat ervan uit dat zoiets hen kan overkomen, maar dan gebeurt het toch. In zulke gevallen kan het fijn zijn om iemand aan je zij te hebben die van alles weet over letselschade en jou met de juiste kennis en kunde verder kan helpen. Juridicas helpt cliënten die, in wat voor soort omstandigheden dan ook, letselschade hebben opgelopen. Zij nemen een bepaalde zorg van je schouders, gezien je natuurlijk al genoeg hebt geleden. Doordat zij dit doen kan jij je goed focussen op je herstel. In dit artikel wordt uitgelegd wat letselschade precies inhoudt en hoe je een claim kunt maken.

Letselschade

Letselschade is een breed begrip wat niet makkelijk in één zin uitgelegd kan worden. Als het kort gedefinieerd moet worden dan is het een term die verwijst naar verschillende soort schade die je kan oplopen, denk aan fysiek of mentaal, die jou als persoon is aangedaan. Hieronder valt dus specifiek geen schade aan bepaalde spullen of eigendommen, maar dus echt jij als persoon. Gezien de fysieke en mentale staat van een mens een groot begrip is, kan er dus op allerlei soorten manieren letselschade worden aangericht. Niet alleen dus een auto ongeluk, zoals in de inleiding is beschreven, maar ook gebeurtenissen op het werk waarbij je letsel hebt opgelopen. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan bepaalde praktijken in de medische wereld die niet helemaal zijn gebaseerd op feiten en de wetenschap, waardoor jij dus schade hebt opgelopen. 

Claim

Om überhaupt een claim te kunnen maken, moet je erachter komen wie er verantwoordelijk is voor het letsel dat jou is aangedaan. Deze persoon is dan ook wettelijk aansprakelijk. Soms kan het makkelijk zijn om deze persoon te achterhalen, bijvoorbeeld bij een dokterspraktijk die niet deugt, waar jij verkeerd bent behandeld door een bepaalde arts. In enkele gevallen kan het wat lastiger zijn. Om terug te keren op het voorbeeld van het auto ongeluk; soms is het heel duidelijk wie de fout is begaan, maar kan de tegenpartij er toch niet mee eens zijn. Niet alleen kan de tegenpartij dus in ontkenning gaan, soms is de tegenpartij niet eens bekend omdat deze bijvoorbeeld is doorgereden na het aanrichten van een aanrijding in het verkeer. Het is goed om dit in je achterhoofd te houden wanneer je een claim indient.

In hoger beroep

Wanneer er conflicten tussen jou en de tegenpartij optreden, om welke reden dan ook, kun je jouw claim bij de Nederlandse rechtbank indienen. Vaak is dit niet nodig, maar het is goed om hier toch op voorbereid te zijn. Je hebt dan een advocaat nodig die jou kan bijstaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén