Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Waarom zijn er zoveel vacatures en werklozen?

Niet alleen de huizenmarkt staat op z’n kop, maar ook de arbeidsmarkt staat redelijk op z’n kop. In het tweede kwartaal van 2021 stonden er 100 werklozen tegenover 106 vacatures! Dit hebben we al ruim 50 jaar niet gezien! Meer over de Huidige arbeidsmarkt lees je in dit blogartikel.

Waarom zijn er zoveel werklozen?

De grootste reden waarom er zoveel werklozen zijn, komt natuurlijk door de coronacrisis. In het begin van de coronacrisis nam het aantal mensen zonder baan toe met 141 duizend! In de piek van de coronacrisis hadden we in Nederland 528 duizend werklozen. Sindsdien is dat getal veel gedaald. In Nederland hebben we momenteel 338 duizend werklozen.

Ontwikkeling inflatie en lonen

Vanwege de enorme inflatie die er is, hebben steeds meer mensen te weinig geld om bijvoorbeeld de boodschappen te doen of hun energierekening te betalen. Hierdoor komen veel klachten binnen bij de vakbonden. De vakbonden is er voor de belangen voor de werknemers in verschillende sectors. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat jouw loon goed overeenkomt met de inflatie etc. Als je dat nu zou moeten doen, zou iedereen ongeveer 9,7 procent meer loon krijgen en dat kan helaas niet. Door het verhogen van bijvoorbeeld de lonen bij Schiphol zorgen ze er daar voor dat meer mensen bij Schiphol willen werken en lossen ze het probleem op met de openstaande vacatures.

Vacatures vinden

Mocht je zelf op zoek zijn naar een baan of nieuwe baan, dan kan je bijvoorbeeld terecht bij een uitzendbureau. Je kan een uitzendbureau omschrijven als een soort marktplaats voor werk, waar vraag en aanbod van banen bij elkaar komen. Als je als bijvoorbeeld een specifiek iemand zoekt, kan je de vraag bij een uitzendbureau neerleggen. In Enschede zit Kraeft Uitzendbureau! Mocht je nog een baan zoeken, kan je daar goed terecht! Een voorbeeld van een openstaande vacature is productiemedewerker Enschede. Zelf ben ik vanwege de coronacrisis ook een lange tijd werkloos geweest. Ik werd vrij snel ontslagen, om zo het bedrijf in leven te houden. Hier had ik natuurlijk begrip voor, maar het was wel zwaar, vooral financieel. Gelukkig heb ik door middel van een uitzendbureau weer een leuke baan kunnen vinden! Ook ik heb door Kraeft weer een leuke en uitdagende baan!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén