Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Met je kind naar de tandarts

Een bezoek aan de tandarts kan voor kinderen soms spannend zijn. Het is daarom belangrijk om goed voor te bereiden en je kind gerust te stellen. In deze blog geven we een aantal tips om de behandeling bij de tandarts in Enschede zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Bereid je kind voor op de afspraak

Praat met je kind over wat ze kunnen verwachten tijdens het bezoek. Leg uit dat de tandarts zijn tanden en mond zal controleren en eventueel schoonmaken. Laat ook zien wat er in de tandartspraktijk gebeurt door foto’s te laten zien of een video te bekijken. Na de afspraak is het belangrijk om je kind te belonen, zo krijgt je kind een positieve associatie met de tandarts. Dit kan bijvoorbeeld een nieuw speeltje of een bezoek aan het zwembad zijn. Het is ook belangrijk om je kind te laten zien hoe belangrijk het is om goed voor hun tanden te zorgen door regelmatig te poetsen en flossen. Zo leren ze al op jonge leeftijd dat het bezoek aan de tandartspraktijk belangrijk is om hun tanden gezond te houden.

 

Wees niet te gehaast

Geef je kind de tijd om te wennen aan de tandartspraktijk. Als je kind voor het eerst gaat, kun je een paar keer langskomen zonder dat er iets wordt gedaan. Zo kan je kind wennen aan de omgeving en de tandarts. Daarnaast is het belangrijk om een positief voorbeeld te zijn voor je kind. Als jij bang bent, zal je kind dat ook snel zijn. Laat zien dat je vertrouwen hebt in de tandarts en dat het bezoek niet eng hoeft te zijn.

 

Een laatste tip: Laat je kind zelf kiezen wat voor tandenborstel ze willen gebruiken of welk fluoridezeepje ze lekker vinden. Zo maken ze het bezoek aan de tandarts leuker door zelf wat te kunnen kiezen.

Zorg voor een gezond gebied

Door deze tips te volgen, kan het bezoek aan de tandarts voor je kind minder eng zijn en leren ze al op jonge leeftijd dat het belangrijk is om goed voor hun tanden te zorgen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén