Zonnepanelen, iedereen kent het wel: een investering die zich terugwint en duurzaam is. Met zonnepanelen met je uitsluitend maximaal rendement door zonnepanelen van A-kwaliteit. Naast de A-kwaliteit van het product zelf, is natuurlijk het aantal zonuren erg belangrijk. Sommige zonnepanelen wekken echter ook bij weinig ligt energie op. Wil je weten hoe en meer tips krijgen? Lees dan verder.
Besparen en verduurzamen
Helaas worden alle energieprijzen alsmaar duurder en duurder. Dit kost veel mensen enorm veel geld, geld dat je liever bespaart en aan andere dingen uitgeeft. Als je je huis gaat verduurzamen, door bijvoorbeeld zonnepanelen in Enschede te nemen, ga je ook geld besparen op je energiekosten.
Het investeren in zonnepanelen is een uitgave in één keer, maar dit verdien je in de loop der tijd zeker terug. Om dit ongeveer te kunnen berekenen gebruik je de volgende eenvoudige formule: Het aantal zonnepanelen x de Wattpiek x 0.88. Wil jij bijvoorbeeld 12 zonnepanelen aanschaffen van 395 Wattpiek? Dan zul je ongeveer 12 x 395 x 0,88 = 4.171,2 kWh per jaar aan opbrengst hebben. Dit is een mooie opbrengst wat je per jaar kunt gaan opwekken met zonnepanelen. Na mate de tijd loopt zul je echt gaan zien dat je veel gaat besparen op je energiekosten.
Andere voordelen
Het plaatsen van zonnepanelen kan ook helpen om het milieu te beschermen door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Zonnepanelen produceren geen uitlaatgassen of andere vervuilende stoffen tijdens het opwekken van energie, wat betekent dat ze op een duurzame en schone manier elektriciteit opwekken.
Er zijn ook verschillende manieren om te profiteren van zonnepanelen, afhankelijk van waar je woont. In sommige gebieden bieden energiebedrijven terugleververgoedingen voor het terugleveren van overschot aan elektriciteit aan het energienetwerk. Andere gebieden hebben netneutraliteitsregelingen, wat betekent dat je volledig vrij bent om je eigen elektriciteit op te wekken en te verkopen aan anderen.
Al met al zijn zonnepanelen een populaire manier om je huis te verduurzamen en te gaan besparen.