Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Kickboksen en MMA in Enschede

Kickboksen & MMA in Enschede

Kickboksen en MMA is een sport die de afgelopen steeds populairder wordt. Dit is ook niet gek, want het is goed voor je conditie, voor de opbouw van een gespierd lichaam en handig om jezelf te kunnen beschermen in vervelende situaties. In Enschede zijn er best veel sportscholen en gyms waar kickboksles wordt gegeven. Wat is nou een goede gym en hoe vind ik deze? Daar ga ik je in dit artikel natuurlijk alles over vertellen.

Ervaring van de leraar

Zelf vind ik het belangrijk dat de leraar die lesgeeft zelf de nodige ervaring heeft. Veel leraren doen ervaring op door te kickboksen in Enschede en omstreken en gaan, als ze goed genoeg zijn landelijk wedstrijden kickboksen. Door als leraar de nodige (wedstrijd) ervaring te hebben kun je deze ook makkelijk overdragen aan de groep of persoon die je lesgeeft.

Aandacht voor de persoon

Als je in MMA en Kickboksen echt goed wilt worden dan moet je constant worden gecorrigeerd in je houding en adamhaling. Het is dus belangrijk dat de groep waarin je traint niet te groot is. Vergelijk het met een klaslokaal: in een klaslokaal met maar 5 personen leer je sneller dan in een klaslokaal met 40 personen. Deze regel gaat ook op als je wilt leren MMA vechten of kickboksen. Bij sportscholen zie het bovenstaande helaas vaak gebeuren. Zoek naar een gym die een maximaal aantal personen per groep hanteert. Als je de techniek echt snel onder de knie wil hebben dan kun je overwegen om een aantal personal trainingen te nemen.

Aanvragen van een proefles

Voordat je ergens een jaar of langer gaat trainen wil je natuurlijk weten hoe de sfeer en de omgeving is. Er is dan ook vaak de mogelijkheid om een gratis proefles te nemen. Ik adviseer je om hier altijd gebruik van te maken. Zo kun je kijken of je persoonlijkheid past bij de groep waar je in meetraint en of je je kunt vinden in de sfeer van de gym. Tijdens de proefles kun je ook kijken of de locatie schoon, veilig en opgeruimd is. Je wilt in de winter natuurlijk niet trainen in een slordige koude schuur en in de zomer niet in een ruimte zonder airco.

Check de online reviews

Als mensen tevreden of ontevreden zijn dan laten ze dit vaak weten door bij de kickboksschool een review achter te laten. Heeft een gym alleen maar slechte reviews? Dan is dit beslist niet de locatie om eens een lekker potje te gaan boksen.

Mijn persoonlijke tip

Blue Butler Athletes is een (kick)boksschool midden in het centrum van Enschede. Voor dit blog artikel heb ik zelf een proefles meegedaan en ik was zeer positief verrast. Dit viel mij positief op tijdens de training:

  • De locatie was echt heel netjes en zag er professioneel uit
  • De groep was erg klein (8 personen) er werd tijdens het trainen aan iedereen veel aandacht geschonken
  • De leraar legde alles zeer duidelijk en met geduld uit
  • In de groep had iedereen veel respect voor elkaar
  • Tijdens het sparren werd er rekening gehouden met mijn onervarenheid

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén