Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Halveer je telefoonrekening met een sim only

 

 

 

De meeste mensen hebben een smartphone met daarbij een abonnement. Je betaald dan elke maand de kosten voor het bellen, het internet en de gekozen telefoon. Maar dat kan veel goedkoper met een sim only! Benieuwd hoe dat in elkaar steekt? We leggen het je uit in dit artikel.

 

Wat is een sim only?

Zoals de naam eigenlijk al zegt, is een sim only simpelweg alleen de simkaart die in je telefoon gaat. Je moet dan zelf al een toestel hebben of deze los aanschaffen. Er zijn verschillende soorten sim only’s. Wanneer je kiest voor een sim only, heb je de keuze tussen een prepaid sim only of een sim only abonnement.

 

Een prepaid sim only

Een prepaid sim only is een losse simkaart die je zelf moet opwaarderen, zodat je ermee kunt bellen, sms’en en/of internetten. Een prepaid sim only kan erg handig zijn als je controle wilt houden over je telefoonrekening, voor ouderen die minder mobiel bellen of wanneer je voor lange tijd naar het buitenland gaat. Je koopt in het land van bestemming een simkaart, zodat je daar voor de locale prijs vrij kunt bellen en internetten.

 

Een sim only abonnement

Een sim only abonnement is een abonnement voor bellen, sms’en en/of internetten voor een vast bedrag per maand, zonder toestel. Doordat je niet je toestel hoeft af te lossen, kun jij per maand al zeker de helft besparen op je telefoonrekening! Bij alle telecomproviders in Nederland kun je een sim only abonnement afsluiten. Dit kan zowel online als in de winkel.

 

De voordelen van sim only

Wanneer je interesse hebt in een sim only, kun jij van vele voordelen genieten. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Je bespaart maandelijks een heleboel kosten, omdat je geen toestel hoeft af te betalen
  • Je kunt zelf bepalen hoeveel jij per maand betaald
  • Het is een duurzaam om je mobiel te hergebruiken of die van een ander over te nemen/kopen
  • De kwaliteit van het bellen en het internet blijft hetzelfde
  • Sms’en is vaak gratis waardoor je minder data nodig hebt
  • Je kan aangeven je huidige nummer te willen behouden

 

Waar moet je op letten bij een sim only?

Wil jij een sim only? Helemaal begrijpelijk! Voordat je een sim only abonnement afsluit, zijn er een aantal punten waar je aan moet denken. Het is namelijk verstandig om van tevoren na te gaan hoeveel minuten je ongeveer belt per maand. Bel je meer dan je internet, dan moet je een belbundel kiezen die niet alleen toereikend, maar ook relatief goedkoop is. Let daarbij niet alleen op de prijs van de bundel, maar ook op de aanvullende voorwaarden. Belminuten kosten bij de ene provider meer dan bij de andere. Bovendien verschilt het starttarief onderling.

 

Ditzelfde geldt ook voor je datagebruik. Om te kunnen internetten met je sim only abonnement heb je een databundel nodig. Maak je zelden gebruik van internet? Dan heb je aan een databundel tot 500MB voldoende. Ben je iemand die continu online is, muziek streamt? Dan heb je minimaal een databundel van 2500MB nodig.

 

Weet je niet zeker wat bij je past? Kijk dan gerust online naar onafhankelijke vergelijkers. Zij laten jou neutraal alle mogelijkheden zien, zodat jij nooit achter verrast wordt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén