Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

DE (INTERNET) ONDERNEMERS VAN ENSCHEDE

Enschede is een mooi stukje Nederland dat helemaal in de achterhoek ligt. Volgens de website van de gemeente van Enschede vermaken deze mensen zich prima: er is veel jeugd en veel ondernemers.  De ondernemende mensen uit deze buurt komen zorgen ervoor dat Enschede een mooie stad en gemeente is. In dit artikel geven wij aandacht aan de verschillende ondernemingen uit Enschede.

Algemene informatie

Er wonen een hoop mensen in Enschede; op dit moment zijn het er bijna 160.000. Het aantal inwoners is vanaf 1995 toegenomen met 7% en de ondernemingen met nog veel meer. Gemeente Enschede telt in totaal zo’n 11.320 bedrijfsvestigingen.

Naast het aantal bedrijfsvestigingen is er ook een enorme groei in het aantal internetbedrijven in Enschede.  Al deze ondernemers zijn massaal het internet op gegaan om hier hun kans te pakken.

Soorten online bedrijven

Er zijn veel verschillende online bedrijven. Veel van de bedrijven vallen onder de e-commerce of onder de categorie: online dienstverlening.

Online dienstverlening is meer dan het bouwen en onderhouden van websites. Het gaat naast informatievoorziening ook over het aanbod van gebruiksvriendelijke online producten en diensten, webcare en samenspel van digitale front- en backoffice.

De behoeften de gebruikers zijn belangrijk en staan centraal tijdens het ontwikkelen en aanbieden van online dienstverlening.

Als jij dit interessant vindt klinken en misschien geroepen voelt om in deze branche iets te beginnen dan is het beginnen makkelijk. Je hoeft alleen een domeinnaam en website aan te maken en je kunt beginnen.

Het is natuurlijk handig om de juiste vaardigheden in huis te hebben, maar die leer je zo.

Soorten Fysieke bedrijven

Enschede kent nog veel meer fysieke bedrijven dan online bedrijven. Van de 11.320 ondernemingen is meer dan 90% een fysiek bedrijf.

De achterhoek staat bekend als het platteland met veel boeren velden. En dat klopt! Het een groot aantal bedrijven bevindt zich in de agrarische sector. In 2019 waren er totaal 1605 actief in de landbouw, bosbouw of visserij.

De boeren zijn mede verantwoordelijk voor de achterhoekse cultuur en daar zijn ze trots op.

De meeste ondernemers uit de achterhoek zijn actief in de horeca en in de handel. Deze categorie omvat in totaal 3040 ondernemingen! Er is overduidelijk geen tekort aan horeca gelegenheid.

Daarnaast zijn er ook veel zakelijke dienstverleners. Veel van deze zakelijke dienstverleners ondersteunen de online bedrijven met het maken van hun websites en het beginnen van webshops. Maar ze helpen natuurlijk ook veel andere bedrijven.

Veel van de bedrijven in Enschede die kennen elkaar of hebben wel eens van elkaar gehoord. Ze doen dan ook relatief veel zaken onderling. Mede vanwege die reden is er een goed ondernemersklimaat voor zowel startende ondernemers als doorgewinterde ondernemers.

Al met al is Enschede dus een ondernemende gemeente. Er zijn relatief veel jonge internet bedrijven, zoals webshops en e-commerce bedrijven. Deze jonge ondernemingen zijn niet de enige ondernemers, maar ze vormen zeker een trots onderdeel van de ondernemers cultuur uit Enschede!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén