Dit is Enschede

Alles wat je moet weten over Enschede

Jonge occasion versus nieuwe auto

Als je toe bent aan een andere auto, is het altijd lastig om te bepalen welke auto de juiste is voor jouw. Er is ook zoveel waar je aan moet denken. Allereerst moet je natuurlijk je budget vast stellen. Maar daarna begint pas het echte werk, welke opties blijven er dan over?

Eén van de opties voor het aanschaffen van een auto is een occasion. Ik heb mijn jonge occasion gekocht bij een autodealer dichtbij Enschede. Laten we deze optie eens vergelijken met het kopen van een nieuwe auto. In het geval van een occasion weet je niet wie de oude eigenaar is geweest en dus weet je niet hoe de auto is behandeld in het verleden. Natuurlijk kun je aan de oppervlakte zien wat de huidige staat van de auto is, desondanks kun je op het blote oog niet altijd alle gebruikssporen zien. Dat kan een risico zijn. Een ander pluspunt van een nieuwe auto is dat je specificaties en extra opties kunt aangeven die je op de auto wilt hebben. Denk aan de kleur, het interieur, technische mogelijkheden en andere opties. Ook heb je natuurlijk langer garantie op een nieuwe auto.

Financieel is het daarentegen  aantrekkelijker om naar een occasion te kijken. Zeker als je een kleinere portemonnee hebt. De aankoopprijs van occasion ligt lager dan die van een nieuwe auto. Bovendien is de levertijd van een occasion een stuk korter dan die van een nieuwe auto. De waarde van een nieuwe auto daalt ook behoorlijk snel. Verder is de verzekering van een nieuwe auto doorgaans een stuk duurder dan die van een jonge occasion.

Kortom, natuurlijk is het kopen van een nieuwe auto een veiligere keuze en heb je veel meer keuze om de auto helemaal naar jouw smaak en behoeften te maken. Maar weegt dat ook op tegen de financiële voordelen van een jonge occasion? Wat mij betreft niet, een jonge occasion is doorgaans een prima auto die aan kwaliteit weinig onder doet voor een nieuwe auto. Het prijsverschil tussen een nieuwe auto en een jonge occasion van dezelfde kwaliteit is dusdanig groot dat ik altijd voor een jonge occasion zou kiezen in plaats van een splinternieuwe auto.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 Dit is Enschede

Thema door Anders Norén